VallĂĄsĂŒgyi kĂ©rdĂ©s - HĂșslevestƑl az embermarketingig

Címkék:
PublikĂĄlva:
2024-01-09
Olvasási idƑ:
1
perc
VallĂĄsĂŒgyi kĂ©rdĂ©seken kĂĄr vitatkozni

Van, amin nemérdemesvitatkozni

Rengeteg pszichológiai és marketing pszichológiai kutatås bizonyítja, nem vagyunk racionålis lények, bårmennyire is szeretnénk azt gondolni, hogy mégis. Ez a kiefjezés, történet ehhez kapcsolódik.

EgyrĂ©szt, hogy egy-egy szakmai döntĂ©s mögött, sokszor nincs, vagy mĂĄr nincs valĂłdi szakmai tartalom, vagy Ă©ppen az mĂĄr nem friss tudĂĄson alapul. Azaz, pĂ©ldĂĄul szĂĄmomra az, hogy nem dolgozom MailChimppel vagy Ă©ppen Wordpresszel - az mĂĄr egy vallĂĄsĂŒgyi kĂ©rdĂ©s. Ugyan vannak tapasztalataim mind a kettƑvel, csak sajnos több mint szeretnĂ©m. Egyik rendszert sem tartom szemĂ©lyesen hasznĂĄlhatĂł rendszernek. MƱködnek, de valĂłjĂĄban szerintem nem lehet rĂĄjuk megfelelƑ digitĂĄlis ökoszisztĂ©mĂĄt felĂ©pĂ­teni. 

MĂĄsrĂ©szt a vallĂĄsok hiten alapulnak. TehĂĄt az, hogy valaki Nikon-t vagy Canon-t hasznĂĄl, hogy iphone-ja vagy Androidja van, sokszor INKÁBB vallĂĄsĂŒgyi kĂ©rdĂ©s, hogy melyik mĂĄrkĂĄnak,melyik technolĂłgiĂĄnak HISZ, mintsem racionĂĄlis döntĂ©seknek. 

Ezt akkor szoktam hasznĂĄlni, ha lĂĄtom, hogy egy ĂŒgyfĂ©l nem gyƑzhetƑ meg racionĂĄlis Ă©rvekkel errƑl vagy arrĂłl, mert meg van gyƑzƑdve arrĂłl, hogy az a valami JÓ, abban a megoldĂĄsban hisz - annak ellenĂ©re, hogy akĂĄr a szakmai Ă©rveim, akĂĄr a korĂĄbbi tapasztalataim ezzel ellentĂ©tesek. Ilyenkor jĂł ezt felismerni, Ă©s tisztĂĄzni is, hogy ez szĂĄmĂĄra nem egy objektĂ­v helyzet, szituĂĄciĂł, egyszerƱen csak mĂĄsban HISZ, mint Ă©n. 

Példåul: 

Nézd meg a többi vållalkozåssal, marketinggel kapcsolatos történetemet is, vagy olvass utåna egy-egy témånak az esettanulmånyok között!

Ezt a cikket elsƑkĂ©nt is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hĂ­rlevelemre!
Török Balåzs

Török Balåzs

DigitĂĄlis marketing tanĂĄcsadĂł

Török BalĂĄzsnak hĂ­vnak, azt szoktam mondani, hogy digitĂĄlis marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ĂŒgyfeleimnek jellemzƑen valamilyen marketing-sales problĂ©mĂĄjuk van Ă©s emiatt keresnek meg. Erre kĂ­nĂĄlok nekik megoldĂĄst, fejlesztem a digitĂĄlis ökoszisztĂ©mĂĄjukat, megoldĂĄsaikat. Olvasd el az esettanulmĂĄnyaimat, vagy nĂ©zz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy Ă­rj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

NĂ©zd meg letölthetƑ anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudåsanyagaimmal!
No items found.
No items found.