Moai Jungle

Moai Jungle

Publikálva:
2024-05-18
Olvasási idő:
4
perc

A Moai Jungle volt az első webshop, ahová programmatic SEO-val építettem, fejlesztettem tovább a webshop organikus, tehát a Google-ről érkező ingyenes forgalmát. Erről esettanulmányt is olvashatsz, amiben arányosított, anonimizált módon láthatod a megoldás bevétel generáló hatását is.

Mi volt a probléma?

A tulajdonos a meglévő oldalt szerette volna optimalizálni, barátságosabbá tenni, valamint, PPC kampányokat az oldalhoz.

Mi volt a megoldás?

Természetesen, mint sok oldalnál, itt is hiányoztak az alapvető és a megfelelő mérések, követőkódok, ezért a méréseket kellett először rendbe tenni, majd a SEO optimalizáció következett, és ezeket követően álltottam be a PPC hirdetéseket az oldalhoz Google Ads-re és Facebook Ads-re.

Milyen eszközöket használtam:

Facebook

A Meta PPC (Pay-Per-Click) kampányai számos okból rendkívül hasznosak lehetnek a vállalkozások számára. Először is, a Meta platformok, mint a Facebook és az Instagram, kiváló célzási lehetőségeket kínálnak, amelyek lehetővé teszik, hogy a hirdetők demográfiai adatok, érdeklődési körök, viselkedés és helyszín alapján pontosan megcélozzák a közönségüket. Ez biztosítja, hogy a hirdetések azokhoz az emberekhez jussanak el, akik nagyobb valószínűséggel érdeklődnek a termék vagy szolgáltatás iránt, növelve ezzel a kampányok hatékonyságát.

A Meta platformok hatalmas felhasználóbázissal rendelkeznek, ami lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy széles közönséget érjenek el és növeljék a márka ismertségét. A Meta PPC kampányai részletes elemzési és jelentési eszközöket is biztosítanak, amelyek segítenek a hirdetések teljesítményének nyomon követésében és optimalizálásában. Ez lehetővé teszi, hogy a hirdetők pontos adatokat kapjanak a forgalmi forrásokról, látogatói viselkedésről, konverziós arányokról és más fontos mutatókról, így folyamatosan javíthatják kampányaikat.

A Facebook egy megkerülhetetlen hirdetési felület is, rengetegen használják PPC-s kampányaikhoz a Facebook és az Instagram felületeit.

Wordpress

A WordPress egy nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszer (CMS), amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén létrehozzanak és kezeljenek weboldalakat és blogokat. A WordPress az egyik legnépszerűbb CMS a világon, és széles körben használják különböző típusú weboldalakhoz, a személyes blogoktól kezdve a vállalati weboldalakig és webáruházakig.

ChatGPT és Programmatic SEO

A programmatic SEO egy automatizált megközelítést jelent a keresőoptimalizálás terén, amely mesterséges intelligenciát és különféle algoritmusokat használ a nagy mennyiségű tartalom és weboldal optimalizálására. Ez a módszer különösen hasznos nagy webhelyek, például e-kereskedelmi platformok vagy adatbázis-alapú oldalak esetében, ahol több ezer vagy akár millió oldalt kell optimalizálni.

SEO megoldások AI segítségével

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Ha érdekelnek kreatív SEO AI alapú megoldások, többetamik valódi értéket adnak a te webshopod számára is, ne hagyd ki ezt az adatokat is tartalmazó AI SEO esettanulmányomat! Ha pedig a ChatGPT-t szeretnéd jobban megismerni, hogy miben segítheti a te vállalkozásodat is, nézd meg a ChatGPT magyarul kurzusomat!

Ha még csak most ismerkedsz a SEO-val, érdmes lehet kipróbálnod a Search Console alapjai tanfolyamomat.

Ha érdekelnek hasonló sztorik, vagy írnál nekem, jelölj be LinkedIn-en!

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Gyakori kérdések

Milyen előnyei vannak a Facebook, azaz a Meta hirdetéseknek?

A Meta hirdetések számos előnnyel járnak, beleértve a nagy elérést, részletes célzást, költséghatékonyságot, különféle hirdetési formátumokat és a hatékony elemzési eszközöket. Ezek az előnyök segítenek a vállalkozásoknak növelni a márka ismertségét, elérni a célközönséget és javítani az értékesítési eredményeket.

Mi az a Wordpress?

A WordPress egy nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszer (CMS), amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén létrehozzanak és kezeljenek weboldalakat és blogokat. A WordPress az egyik legnépszerűbb CMS a világon, és széles körben használják különböző típusú weboldalakhoz, a személyes blogoktól kezdve a vállalati weboldalakig és webáruházakig.

Mi az a Programmatic SEO?

A programmatic SEO egy erőteljes és hatékony módszer a nagy mennyiségű tartalom optimalizálására. Az automatizált eszközök és algoritmusok segítségével gyorsan és pontosan optimalizálhatjuk a weboldalakat, növelve ezzel a keresőmotorokban való láthatóságot és a webhely forgalmát. Ez a megközelítés különösen hasznos lehet azok számára, akik nagy méretű webhelyeket kezelnek, és hatékonyan szeretnék javítani SEO teljesítményüket.

Ezt a cikket elsőként is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!
Török Balázs

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

Török Balázsnak hívnak, azt szoktam mondani, hogy digitális marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ügyfeleimnek jellemzően valamilyen marketing-sales problémájuk van és emiatt keresnek meg. Erre kínálok nekik megoldást, fejlesztem a digitális ökoszisztémájukat, megoldásaikat. Olvasd el az esettanulmányaimat, vagy nézz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy írj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

Nézd meg letölthető anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
Most nem találtam ilyet!
Weboldal elemzés, SEOszempontok alapján
Weboldal elemzés, SEOszempontok alapján

Weboldal elemzés, SEOszempontok alapján

Videós segítséggel és rögtön használható akciótervvel kapsz kézhez egy SEO auditot, amivel így rögtön javíthatod a weboldalad SEO-ját!
Érdekel / Letöltöm
Consent Preferences