flipped classroom

Mi az a flipped classroom? - Hogyan segíthet neked is?

Címkék:
Publikálva:
2024-08-27
Olvasási idő:
4
perc

Vissza a 👑Marketing masterclass főoldalára!

Mi az a flipped classroom?

A megoldással az egyik munkáltatómnak, a Green Fox Academy-nek, és az ottani oktatási módszertannak, az alapítóknak köszönhetően találkoztam. A flipped classroom módszer az oktatás újító megközelítése. Az alapgondolat, hogy a hagyományos tantermi oktatás és az otthoni tanulás szerepeit megfordítják. A diákok otthon tanulják meg az új anyagot, míg az órákon a gyakorlatra és az alkalmazásra helyezik a hangsúlyt.

Hogyan működik a flipped classroom?

A módszer lényege, hogy a diákok otthon, online anyagok segítségével sajátítják el az új ismereteket. Ez lehet videó, podcast, vagy akár digitális tankönyv. Az órákon a tanárok inkább facilitátorként működnek, segítenek a diákoknak megérteni és alkalmazni a tanultakat.

A flipped classroom előnyei

Az egyik legnagyobb előnye a flipped classroom módszernek, hogy a diákok saját tempójukban tanulhatnak. Ha valami nem világos, újra és újra megnézhetik az anyagot. Emellett az órákon több idő jut a problémamegoldásra és a kreatív feladatokra. A tanárok pedig jobban tudnak fókuszálni az egyéni szükségletekre.

Kihívások és megoldások

Mint minden új módszer, ez is kihívásokkal jár. Az egyik legnagyobb probléma, hogy nem minden diák rendelkezik otthon megfelelő technikai eszközökkel vagy internetkapcsolattal. Ezt úgy lehet megoldani, hogy az iskolák biztosítanak hozzáférést az eszközökhöz, vagy offline tananyagokat is elérhetővé tesznek.

Sikeres példák és tapasztalatok

Számos iskola és tanár számolt be pozitív tapasztalatokról a flipped classroom módszerrel kapcsolatban. Egy amerikai középiskola például azt találta, hogy a diákok eredményei jelentősen javultak, miután bevezették ezt a módszert. A tanulók aktívabbak lettek az órákon, és jobban megértették az anyagot.

Hogyan kezdjük el a flipped classroom bevezetését?

Az első lépés, hogy a tanárok felkészüljenek és megfelelő anyagokat készítsenek elő. Fontos, hogy az anyagok érthetőek és könnyen hozzáférhetőek legyenek. Emellett a tanároknak biztosítaniuk kell, hogy minden diák rendelkezzen a szükséges eszközökkel. Az órák során pedig a tanárok támogató szerepet töltenek be, segítik a diákokat a tanulásban.

Összegzés

Ez a módszer sokat tehet a klasszikus iskolarendszer megújulásában, de akár a vállalati oktatási szférában is hozhat új és jobb eredményeket. Lehetővé teszi a diákok számára, hogy saját tempójukban tanuljanak, miközben több időt fordítanak a gyakorlati alkalmazásra és a problémamegoldásra. Bár vannak kihívások, megfelelő felkészüléssel és támogatással ezek leküzdhetők. Az eredmények pedig magukért beszélnek: a flipped classroom hatékony és diákbarát oktatási módszer.

Marketing masterclass, haladó szemléletű vállalkozóknak

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Azt gondoltam, hogy szabadúszó vállalkozóként hatást gyakorolhatok az ügyfeleimre, nos ez a legtöbb esetben sikerült is. Most azonban szeretném skálázni a digitális ökoszisztéma szemléletű és a vásárló mögötti emberre fókuszáló marketing megoldásaimat. 

Ezért egy a mastermind, mentoring és accountability csoportokat ötvöző, flipped classroom megoldásokat alkalmazó programra invitállak. Növekedj itthon egyedinek számító mindmap-jeim és marketinges blueprintjeim segítségével olyan vállalkozókkal együtt, mint te magad is!

Várlak a programban! Csatlakozz te is!

Kérdésed lenne? Írj  LinkedIn-en!

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Vissza a 👑Marketing masterclass főoldalára!

Gyakori kérdések a Flipped Classroom módszerről

Mi történik, ha egy diák nem tud otthon hozzáférni az online tananyaghoz?

Ha egy diák nem tud otthon hozzáférni az online tananyaghoz, az oktatási intézmény biztosíthat hozzáférést az eszközökhöz, például iskolai számítógépek vagy tabletek formájában. Alternatív megoldásként a tanárok offline tananyagokat is elérhetővé tehetnek, mint például nyomtatott jegyzetek vagy USB-meghajtókra mentett videók.

Hogyan ellenőrzi a tanár, hogy a diákok valóban elvégezték az otthoni tanulást?

A tanárok különféle módszerekkel ellenőrizhetik az otthoni tanulást, például rövid online tesztekkel vagy kérdőívekkel, amelyeket a diákok kitöltenek a videók megtekintése után. Az órákon történő aktív részvétel, csoportmunka és gyakorlatok során is látható, hogy a diákok mennyire értették meg az otthon tanult anyagot.

Milyen technikai követelményeknek kell megfelelnie egy flipped classroom módszert alkalmazó iskolának?

Egy flipped classroom módszert alkalmazó iskolának megfelelő internetkapcsolattal és digitális eszközökkel kell rendelkeznie, mint például számítógépek, tabletek és projektorok. Emellett fontos, hogy a tanárok ismerjék és használják az online oktatási platformokat és eszközöket, mint például a videókészítés, a digitális tankönyvek és az online tesztelés.

Ezt a cikket elsőként is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!
Török Balázs

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

Török Balázsnak hívnak, azt szoktam mondani, hogy digitális marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ügyfeleimnek jellemzően valamilyen marketing-sales problémájuk van és emiatt keresnek meg. Erre kínálok nekik megoldást, fejlesztem a digitális ökoszisztémájukat, megoldásaikat. Olvasd el az esettanulmányaimat, vagy nézz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy írj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

Nézd meg letölthető anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
Tippek webshop tulajdonosoknak
Tippek webshop tulajdonosoknak

Tippek webshop tulajdonosoknak

Ezekkel növelheted a webshopod sikerességét, forgalmát! Nézd meg ezt az 5 ingyenes tippet! Töltsd le most!
Érdekel / Letöltöm
Konverzió optimalizálás gyakorlati tippek
Konverzió optimalizálás gyakorlati tippek

Konverzió optimalizálás gyakorlati tippek

Íme 50 tipp, ami webshop tulajdonosoknak szuper, de könnyedén hasznát veheted akkor is, ha céges weboldalad van.
Érdekel / Letöltöm
Consent Preferences