marketing mastermind

Nekem ez jött be - saját mastermind alapú programom

Címkék:
Publikálva:
2024-08-27
Olvasási idő:
6
perc

Vissza a 👑Marketing masterclass főoldalára!

Előkészületek

2023. év elején, már a ChatGPT megjelenését követően kezdtem el azon gondolkodni, mit is szeretnék kezdeni a szabadúszói karrieremmel, merre szeretnék fejlődni. Ekkor már mögöttem volt 2 marketingvezetői pozíció B2B startupoknál, és dolgoztam több B2C cégnél is IT és média területen is. Valamint kb egy éve nem készítettem már tartalmakat az első YouTube csatornámra.

Azon gondolkodtam, hogy miképpen tudnék önazonosan, a saját munkatempómmal és munkabírásommal, stílusommal elkezdeni építeni valamit, mivel járhat ez, milyen lehetőségek és veszélyek vannak benne. Ez az első félév jórészt önbizalomgyűjtéssel és önreflexióval telt, de végül kb. 2023 nyarán megszületett az elhatározás, hogy belevágok, megcsinálom.

Ennek az első eleme az volt, hogy átalakítottam a weboldalt és a fejemben azt, hogy mit fogok tenni az új ügyfelek megtalálásért, és hogy miképp fogom ezt tenni. Az addigi portfólió jellegű oldal helyére egy content-hub került, sok lehetőséggel és egy olyan Webflow alapú rendszerrel, ami kielégíti majd a következő évek, 2024., 2025. és 2026. igényeit. 

Ezt követően jött az építkezés, először felrajzoltam a témákat, amikkel foglalkozni akartam, majd ezekhez cikkek készültek a blogra és folyamatosan készülnek a termékek is, valamint 2024. nyarára eljutottam oda, hogy elkezdtek rendszeresen felkerülni marketing fókuszú videók is az új, szakmai YouTube csatornámra. 

Piacra lépés: a vörös óceánra, kék ételfestékkel

Mivel nagyon sok ügynökség és marketing doktor van a piacon, és mert tisztában voltam - és vagyok - azzal, hogy milyen a személyiségem és mi az a stílus és kommunikáció, amit képviselni szeretnék az itthoni piacon, ezért úgy gondoltam ez egy remek lehetőség is lehet. Behozni valami nem szokványosat, valami mást, ami különbözik az eddigiektől és nem újat, hanem többet mutat - vagy ujjat mutat a korábbi marketing doktorok kommunikációja felé.

Egy este eszméltem rá, hogy végülis hónapok óta igyekszem mentorálni barátok vállalkozásait, sőt ügyfelek számára is igazából egy olyan mentoring szolgáltatást nyújtok sokszor, aminek az a célja, hogy megmutassa számukra a marketing összefüggéseit, pozitív szinergiáit. Sokaknak ugyanis ez egy nagy erdő, nagy sötét erdő, amibe utakat, tisztásokat kell kialakítani, hogy jobban megértsék az összefüggéseket. Valamint sokan nem elégednek meg az ügynökségek szolgáltatásaival, vagy éppen nem értik, nem tudják számonkérni őket az adott területen. Sokszor találkozom azzal is, hogy egyszerűen a szakterületen dolgozók nem tájékoztatják az ügyfelet arról, hogy más szolgáltatók anyagai egyszerűen nincsenek összhangban a céges célokkal, tervekkel, további marketing tevékenységekkel. 

Ennek persze sokszor a kifeszített gazdasági helyzet az oka, de úgy gondolom, hogy én digitális marketing szakértőként elsősorban az ügyfél, sokszor talán az ügyfél biznisz igényeit kell, hogy szem előtt tartsam, ami igen, konfliktusokkal, őszinte mondatokkal jár, sokszor a kollégák munkájával, olykor pedig magával az ügyféllel szemben is. 

Miután ráeszméltem, hogy tulajdonképpen kb. 10 ilyen mentoring, coaching folyamatot vittem végig vagy kezdtem el 2024-ben, érdemes lenne formába önteni ezt. Így alakult ki a marketing masterclass-om, amiben mastermind-os, accountability csoportos elemeket funkciókat mixeltem össze a klasszikus online oktatással és mentoringgal, hogy ne csak tananyagot kapjanak a résztvevők, hanem implementációra kész megoldásokat is. 

A megoldás az implementáció

Mivel ez utóbbi időigényes, ezért ez a résztvevőre marad, de minden szükséges “mankót”, segítséget megkap hozzá. Illetve, nem kell, hogy az implementáció “rámaradjon”, hiszen a program célja, hogy megértse a tematikában található területeket és az összefüggéseket közte. A program után sokkal tudatosabban, hatékonyabban tudja majd akár kiszervezni ezeket a feladatokat külsős szakértőknek, vagy akár a belső marketingeseivel implementálni azokat. Emellett azonban azt gondolom, hogy érett szabadúszóknak, egyéni vállalkozók számára is hasznos lesz a kurzus - ugyanis több ilyen mentoringom is van. Ők a saját tempójukban, a tananyagok és segédanyagok, mindmap-ek alapján – amikben rengeteg videós magyarázós anyag is van – tudják majd implementálni ezeket a módszereket és megoldásokat. 

Összefoglaló

2023. elején, a ChatGPT megjelenése után kezdtem el átgondolni, merre szeretnék haladni a szabadúszói karrieremmel. Két marketingvezetői pozíció és több B2C cégnél szerzett tapasztalat után úgy döntöttem, hogy egy új irányt veszek. Az első lépés az volt, hogy átalakítottam a weboldalamat egy content-hubbá, amely kielégíti a következő évek igényeit. 2024 nyarára már rendszeresen publikálok marketing fókuszú videókat az új YouTube csatornámra is.

A piacon sok ügynökség és marketing szakértő található, ezért úgy döntöttem, hogy egyedi megközelítéssel mutatok valami mást, ami nem csak új, hanem mélyebb megértést kínál a marketing összefüggéseiről. Az elmúlt hónapokban ráébredtem, hogy tulajdonképpen mentorálási folyamatokat viszek végig, amelyeket most egy marketing masterclass formájában öntöttem formába. Ez a program mastermind és accountability csoportos elemeket ötvöz a klasszikus online oktatással és mentoringgal, hogy a résztvevők ne csak tananyagot, hanem implementálásra kész megoldásokat is kapjanak.

Marketing masterclass, haladó szemléletű vállalkozóknak

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Azt gondoltam, hogy szabadúszó vállalkozóként hatást gyakorolhatok az ügyfeleimre, nos ez a legtöbb esetben sikerült is. Most azonban szeretném skálázni a digitális ökoszisztéma szemléletű és a vásárló mögötti emberre fókuszáló marketing megoldásaimat. 

Ezért egy a mastermind, mentoring és accountability csoportokat ötvöző, flipped classroom megoldásokat alkalmazó programra invitállak. Növekedj itthon egyedinek számító mindmap-jeim és marketinges blueprintjeimmel olyan vállalkozókkal együtt, mint te magad is!

Várlak a programban! Csatlakozz te is!

Kérdésed lenne? Írj  LinkedIn-en!

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Vissza a 👑Marketing masterclass főoldalára!

Gyakori kérdések

Miért döntötem úgy, hogy új irányba viszem a szabadúszói karrierem?

2023 elején, a ChatGPT megjelenése után elgondolkodtam, hogyan tudnám önazonosan, a saját munkatempómhoz és stílusomhoz illeszkedve továbbfejleszteni a karrieremet. Ekkor született meg az elhatározás, hogy egy új, egyedi megközelítéssel indítok egy marketing masterclass programot.

Miben különbözik a marketing masterclass programod másoktól?

A programomban nemcsak elméleti tananyagot kínálok, hanem olyan gyakorlati megoldásokat is, amelyeket a résztvevők azonnal implementálhatnak. Emellett a program ötvözi a mastermind és accountability csoportos elemeket a klasszikus mentoringgal, így a résztvevők személyre szabott támogatást kapnak.

Kiknek ajánlod a marketing masterclass programot?

A programot elsősorban olyan szabadúszóknak, egyéni vállalkozóknak és cégtulajdonosoknak ajánlom, akik szeretnék mélyebben megérteni a marketing összefüggéseit, és hatékonyabban kezelni vagy kiszervezni ezeket a feladatokat. A programban résztvevők a saját tempójukban, a tananyagok és segédanyagok segítségével implementálhatják a megtanult módszereket.

Ezt a cikket elsőként is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!
Török Balázs

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

Török Balázsnak hívnak, azt szoktam mondani, hogy digitális marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ügyfeleimnek jellemzően valamilyen marketing-sales problémájuk van és emiatt keresnek meg. Erre kínálok nekik megoldást, fejlesztem a digitális ökoszisztémájukat, megoldásaikat. Olvasd el az esettanulmányaimat, vagy nézz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy írj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

Nézd meg letölthető anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
Tippek webshop tulajdonosoknak
Tippek webshop tulajdonosoknak

Tippek webshop tulajdonosoknak

Ezekkel növelheted a webshopod sikerességét, forgalmát! Nézd meg ezt az 5 ingyenes tippet! Töltsd le most!
Érdekel / Letöltöm
Pörgesd fel a webshopodat most!
Pörgesd fel a webshopodat most!

Pörgesd fel a webshopodat most!

Tudj meg még többet arról, hogyan tudod javítani a webshopod hatékonyságát és bevételtermelő képességét!
Érdekel / Letöltöm
Consent Preferences