Linkedin Tippek

Ezzel a 16 LinkedIn tippel felpörgetheted a profilodat és a követőid számát

Címkék:
Publikálva:
2024-07-23
Olvasási idő:
7
perc

Azért írtam össze ezt a pár Linkedin tippet, mert úgy gondolom, hogy ezek neked is segíthetnek a márkád ismertséged növelésében ezen a platformon. Ha pedig szeretnél jobban elmélyülni ezekben a témákban,  akkor ajánlom neked a Sikeres Linkedin jelenlét tanfolyamomat, vagy nézd meg a Linkedin automatizációról szóló oldalamat!

1. lépés: Tekintélyed átalakítása 1 óra alatt

Az emberek a megjelenés alapján ítélnek, akár tetszik, akár nem. Profilképed optimalizálása kulcsfontosságú, hiszen a jó benyomás alapja a megjelenés. Használj egy ingyenes szoftvert, amely értékeli a profilképedet és segít abban, hogy tekintélyt, kedvelhetőséget és bizalmat sugározzon. Nem szükséges profi fotóst bérelned, egy jó minőségű iPhone is elegendő, és egy barát segítségével készíts sok fotót különböző pózokban. A legjobb képek gyakran a spontán pillanatokból születnek, így érdemes több képet készíteni, majd ezek közül kiválasztani a legjobbat.

2. trükk: Tripla forgalom 24 órán belül

A LinkedIn algoritmusa előnyben részesíti azok tartalmait, akiket már ismersz, nem a virális posztokat, mint az Instagram vagy a TikTok esetében. Kommentelj nagy követőbázisú influenszerek posztjaira, hogy azok követői is lássanak téged. Keress kulcsszavakra a LinkedIn keresőjében, majd válaszd a "posztok" szűrőt. Ezután keresd meg azokat az influenszereket, akiknek követői a te célközönségedbe tartoznak, és kommentelj minden nap. Ezzel a módszerrel jelentősen növelheted a láthatóságodat és eléréseidet.

3. tipp: Új kapcsolatfelvételek

A LinkedIn kapcsolatok építése kulcsfontosságú a hálózatod bővítésében. Ne pazarold az időt bonyolult kapcsolatkérések megírására. Nézd át a profilképeket és a headline-okat, majd küldj egyszerű kapcsolatkéréseket. Az emberek nagy része vagy azonnal elfogadja vagy elutasítja a kérést, így nem érdemes túl sok időt tölteni a tökéletes üzenet megfogalmazásával. Egyszerűen kattints a "Kapcsolatfelvétel" gombra, és növeld gyorsan a hálózatodat.

4. tipp: Hatékony posztok készítése

A legjobban teljesítő posztok rövid első sorokkal kezdődnek, majd kettősponttal vagy három ponttal végződnek, ami növeli az olvasási vágyat. Ezek a bevezetők olyanok, mint a sorozatok cliffhanger-jei, amelyek mindig tovább olvasásra ösztönöznek. Ha számot is hozzáadsz, az még hatékonyabbá teszi a posztodat, például "5 mód, ahogy növelheted a LinkedIn elérésedet". A specifikus és célzott tartalom mindig jobban teljesít.

5. tipp: Könnyen olvasható tartalom

Készítsd a tartalmat könnyen áttekinthetőre, sok fehér térrel, és írd úgy, ahogy beszélnél. Az emberek hajlamosak gyorsan átfutni a tartalmakat, ezért fontos, hogy a szöveg jól tagolt és könnyen emészthető legyen. Használj rövid mondatokat és egyszerű nyelvezetet, mintha csak beszélgetnél az olvasóval. Olvasd vissza a szövegedet, és javítsd azokat a részeket, amelyek nem természetesek vagy túlságosan formálisak.

6. tipp: Kérdések a posztok végén

Minden posztodat fejezd be egy kérdéssel, hogy az emberek válaszoljanak rá, ez növeli az elérést és az interakciót. A kérdések ösztönzik az olvasókat, hogy megosszák véleményüket és tapasztalataikat, ami növeli a posztod láthatóságát a LinkedIn algoritmusában. Egy egyszerű kérdés, mint például "Mit gondolsz erről a témáról?" vagy "Te hogyan oldanád meg ezt a problémát?" sokkal több hozzászólást generálhat.

7. tipp: Elsőként kommentelj influenszerek posztjaira

Írj egy listát az influenszerek posztolási időpontjairól, és igyekezz elsőként kommentelni. Ezzel több szemet vonzhatsz magadra. Az első kommentek mindig nagyobb figyelmet kapnak, ezért fontos, hogy időben légy és azonnal reagálj. Használd ki ezt a lehetőséget, hogy növeld a láthatóságodat és a befolyásodat a LinkedIn-en.

8. tipp: LinkedIn Live

Hetente egyszer tarts LinkedIn Live-ot, hogy több ember figyelmét felkeltsd. Nézd meg, mi a legjobban teljesítő tartalom a YouTube-on, és vidd át LinkedIn-re. A LinkedIn Live események lehetőséget adnak arra, hogy közvetlen kapcsolatot építs a követőiddel, és azonnal válaszolj a kérdéseikre. Ez növeli a bizalmat és a hitelességet.

9. tipp: Optimális posztolási idő

A legjobb idő a posztolásra reggel 8-8:30 között van, de este is érdemes újraposztolni a tartalmaidat. Figyeld meg, mikor aktívak a követőid, és igazítsd a posztolási idődet az ő tevékenységükhöz. Kísérletezz különböző időpontokkal, és figyeld meg, mikor kapod a legtöbb interakciót.

10. tipp: Email szinkronizálás

Szinkronizáld az összes email címedet LinkedIn-nel, hogy minden korábbi kapcsolatodat be tud hozni. A LinkedIn lehetőséget ad arra, hogy importáld az email kontaktjaidat, így könnyedén bővítheted a hálózatodat. Ez különösen hasznos lehet, ha régóta nem használtad a LinkedIn-t, és szeretnéd újra felvenni a kapcsolatot a régi ismerőseiddel.

11. tipp: Direkt üzenetek

Ne kérj semmit az első pár üzenetben, csak építs kapcsolatot. Küldj barátságos, érdeklődő üzeneteket, és ne adj el semmit azonnal. Kezdj egy egyszerű bemutatkozással és érdeklődj a másik fél iránt. Például: "Szia, örülök, hogy összekapcsolódtunk! Érdekelne, hogy mivel foglalkozol és milyen projekteken dolgozol mostanában."

12. tipp: Videóüzenetek

Használj Loom-ot, hogy személyes videóüzeneteket küldj, amit a címzettek nem tudnak ellenállni megnyitni. A videóüzenetek sokkal személyesebbek és hatékonyabbak lehetnek, mint a hagyományos szöveges üzenetek. Mutasd meg, hogy valóban érdekel a másik fél, és köszönj be személyesen. Ezzel növelheted a kapcsolatotok mélységét és hitelességét.

13. tipp: Közös háttér kihasználása

Keress új kapcsolatokat, akik ugyanabban a régióban élnek, ugyanazon az egyetemen tanultak vagy ugyanott dolgoztak, és ezekre hivatkozva építs kapcsolatot. Az emberek hajlamosabbak kapcsolatot létesíteni azokkal, akikkel van valami közös pontjuk. Használd ki ezt a pszichológiai előnyt, és építsd a hálózatodat.

14. tipp: Mások tekintélyének kölcsönzése

Oszd meg népszerű emberek posztjait, hogy az ő tekintélyük rád is átragadjon. Ez a módszer segít abban, hogy gyorsabban építsd ki a saját hitelességedet és növeld a követőid számát. Az influenszerek követői nagyobb valószínűséggel bíznak meg benned is, ha látják, hogy osztod a tartalmaikat.

15. tipp: Előtte-utána történetek

Oszd meg saját előtte-utána történeteidet, hogy megmutasd, a változás lehetséges, és ezzel elnyerd az emberek bizalmát. Az emberek szeretik látni a fejlődést és az átalakulást, ezért az ilyen történetek mindig nagy sikert aratnak. Mutasd be, hogy honnan indultál és hova jutottál el, hogy inspiráld a követőidet.

Összefoglaló

A cikk 16 hatékony tippet mutat be, amelyek segítenek növelni a LinkedIn profilod láthatóságát és elérését, valamint javítani az interakciókat és a kapcsolatépítést. Az első lépések között szerepel a profilkép optimalizálása egy ingyenes szoftver segítségével, amely növeli a tekintélyedet és bizalmadat. Ezt követi a forgalomnövelés az influenszerek posztjainak kommentálásával, valamint az új kapcsolatok gyors felvétele egyszerű kapcsolatkérésekkel. A hatékony posztok készítéséhez rövid, figyelemfelkeltő bevezetőket javasol a szerző, míg a tartalom könnyű olvashatósága érdekében egyszerű nyelvezetet és sok fehér teret ajánl. Végül, a cikk további tippeket ad a kérdések használatára a posztok végén, a LinkedIn Live események szervezésére, az optimális posztolási időkre és az email címek szinkronizálására, hogy maximális hatást érj el a platformon.

Marketing és üzletfejlesztés tanácsadás

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Ha nem vagy biztos benne, hogy merre fejleszd tovább a marketinged, nézd meg az esettanulmányokat az oldalon, vagy például ezt, hogy milyen előnyökkel járhat egy ideiglenes marketing menedzser a csapatodban.

Vagy lehetőség van egyéni KKV mentorálására is, ezzel kapcsolatban írj bátran a LinkedIn oldalamra.

Ha szeretnéd jobban megérteni a Linkdin működését, akkor ajánlom neked a Sikeres Linkedin jelenlét tanfolyamomat, vagy nézd meg a Linkedin automatizációról szóló oldalamat!

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Gyakori kérdések és válaszok

Hogyan optimalizálhatom a LinkedIn profilképemet, hogy növeljem a tekintélyemet?

Az emberek a megjelenés alapján ítélnek, ezért fontos, hogy a profilképed professzionális és megbízható legyen. Használj egy ingyenes szoftvert, amely értékeli a képedet tekintély, kedvelhetőség és bizalom szempontjából. Nem szükséges profi fotóst bérelned; egy jó minőségű iPhone és egy barát segítségével készíts több képet különböző pózokban, majd válaszd ki a legjobbat.

Miért érdemes kommentelni influenszerek posztjaira a LinkedIn-en?

A LinkedIn algoritmusa előnyben részesíti azok tartalmait, akiket már ismersz, nem pedig a virális posztokat. Ha nagy követőbázisú influenszerek posztjaira kommentelsz, azok követői is láthatják a kommentjeidet, ami növeli a láthatóságodat és az eléréseidet. Ez egy hatékony módja annak, hogy növeld a LinkedIn profilod forgalmát.

Hogyan küldjek hatékony kapcsolatkéréseket a LinkedIn-en?

A kapcsolatkérések egyszerűsítéséhez ne pazarold az időt bonyolult üzenetek megírására. Nézd át a profilképeket és a headline-okat, majd küldj egyszerű kapcsolatkéréseket. Az emberek nagy része vagy azonnal elfogadja, vagy elutasítja a kérést, így nem érdemes túl sok időt tölteni a tökéletes üzenet megfogalmazásával. Egyszerűen kattints a "Kapcsolatfelvétel" gombra, és növeld gyorsan a hálózatodat.

Ezt a cikket elsőként is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!
Török Balázs

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

Török Balázsnak hívnak, azt szoktam mondani, hogy digitális marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ügyfeleimnek jellemzően valamilyen marketing-sales problémájuk van és emiatt keresnek meg. Erre kínálok nekik megoldást, fejlesztem a digitális ökoszisztémájukat, megoldásaikat. Olvasd el az esettanulmányaimat, vagy nézz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy írj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

Nézd meg letölthető anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
Pörgesd fel a hírleveleid!
Pörgesd fel a hírleveleid!

Pörgesd fel a hírleveleid!

Töltsd le ezt az öt ingyenes automatizmust a CRM-edhez. Kifejezetten kezdőknek ajánlott, a dokumentumban egy rövid magyarázó videót és 5 különböző, több lépcsőből álló automatizmus vár rád.
Érdekel / Letöltöm
Hatékonyabb B2B marketings és sales folyamatok
Hatékonyabb B2B marketings és sales folyamatok

Hatékonyabb B2B marketings és sales folyamatok

A mindmap segíteni fog, hogy tovább optimalizáld a meglévő B2B marketing és sales folyamataidat.
Érdekel / Letöltöm
Consent Preferences