Linkedin profil felépítése

Így optimalizĂĄld LinkedIn posztjaid az algoritmus mƱködĂ©sĂ©nek kihasznĂĄlĂĄsĂĄval

Címkék:
PublikĂĄlva:
2024-07-23
Olvasási idƑ:
5
perc

A LinkedIn egyre népszerƱbb platform a szakmai hålózatépítés és tartalommarketing terén. Azonban ahhoz, hogy a posztjaid elérjék a kívånt hatåst, fontos megérteni és kihasznålni az algoritmus mƱködését. Az alåbbiakban bemutatjuk, hogyan optimalizålhatod LinkedIn posztjaidat az algoritmus szempontjåból legjobb eredmények elérése érdekében.

Ha szeretnéd jobban megérteni a Linkdin mƱködését, akkor ajånlom neked a Sikeres Linkedin jelenlét tanfolyamomat, vagy nézd meg a Linkedin automatizåcióról szóló oldalamat!

1. InterakciĂłk fontossĂĄga

Az elsƑ 60 percben törtĂ©nƑ interakciĂłk kulcsfontossĂĄgĂșak. A posztolĂĄs Ă©s az azonnali vĂĄlaszadĂĄs a kommentekre akĂĄr 15-30%-kal is növelheti az elĂ©rĂ©st. Fontos, hogy a posztok formĂĄzĂĄsa egyszerƱ Ă©s ĂĄtlĂĄthatĂł legyen, mivel a tĂșlzott formĂĄzĂĄs, pĂ©ldĂĄul több betƱtĂ­pus Ă©s szimbĂłlum hasznĂĄlata akĂĄr 15%-kal is csökkentheti az elĂ©rĂ©st. KĂ©rdĂ©sek feltevĂ©se az ĂĄtlagos elĂ©rĂ©st 20%-kal, az elkötelezƑdĂ©st pedig 35%-kal növelheti.

2. Következetesség és gyakorisåg

KerĂŒld az alacsony teljesĂ­tmĂ©nyƱ posztok sorozatĂĄt, mivel ez csökkentheti az algoritmus ĂĄltal adott lĂĄthatĂłsĂĄgot. Kommentek lĂĄncolatĂĄnak lĂ©trehozĂĄsa 60%-kal növeli az elkötelezƑdĂ©st. Az optimĂĄlis posztolĂĄsi idƑpontok betartĂĄsa kulcsfontossĂĄgĂș az elĂ©rĂ©s szempontjĂĄbĂłl. Posztolj rendszeresen, mivel az algoritmus kedveli a következetes aktivitĂĄst.

3. Poszt típusok és elérés

Az algoritmus eltĂ©rƑen kezeli a kĂŒlönbözƑ poszt tĂ­pusokat. Az alĂĄbbiakban felsoroljuk a kĂŒlönbözƑ poszt tĂ­pusok Ă©s az elĂ©rĂ©sĂŒk mĂ©rtĂ©kĂ©t:

  • SzavazĂĄsok: 1.62x - 2.19x elĂ©rĂ©s.
  • Dokumentumok (PDF): 1.44x - 1.44x elĂ©rĂ©s.
  • Szöveg + kĂ©p posztok: 1.27x - 1.19x elĂ©rĂ©s.
  • LinkedIn VideĂłk: 1.17x - 1.40x elĂ©rĂ©s.
  • Csak szöveges posztok: 0.90x - 0.46x elĂ©rĂ©s.
  • KĂŒlsƑ linkek: 0.61x - 0.69x elĂ©rĂ©s.
  • Cikkek: 0.58x - 0.77x elĂ©rĂ©s.
  • Újraposztolt gondolatok: 0.38x - 0.47x elĂ©rĂ©s.

4. Engagement tippek

Az alĂĄbbi tippek segĂ­thetnek növelni az elkötelezƑdĂ©st a posztjaidnĂĄl:

  • Maradj aktĂ­v a posztolĂĄs utĂĄn: VĂĄlaszolj a kommentekre az elsƑ ĂłrĂĄban, Ă©s tartsd Ă©letben a kommentlĂĄncokat.
  • SzĂĄndĂ©kos megjelölĂ©s: Jelölj meg embereket Ășgy, hogy reagĂĄljanak.
  • ÚjraposztolĂĄs: Posztolj Ășjra 6-8 ĂłrĂĄval kĂ©sƑbb a nagyobb lĂĄthatĂłsĂĄg Ă©rdekĂ©ben.
  • Kiemelt szekciĂł frissĂ­tĂ©se: FrissĂ­tsd a kiemelt szekciĂłt a legjobb posztjaiddal.

5. Tartalom stratégia pillérek

A tartalom típusok kivålasztåsakor az alåbbi pillérekre érdemes fókuszålni:

  • SzemĂ©lyes törtĂ©netmesĂ©lĂ©s.
  • GondolatvezetĂ©s.
  • EsemĂ©ny tartalom.
  • OktatĂĄsi tartalom.
  • IparĂĄgi kapcsolĂłdĂł tartalom.
  • Egyedi Ă©rtĂ©kajĂĄnlat.
  • MunkaadĂłi mĂĄrkaĂ©pĂ­tĂ©s.

6. Posztok formĂĄzĂĄsa

A posztok formĂĄzĂĄsa nagyban befolyĂĄsolja az elĂ©rĂ©st Ă©s az elkötelezƑdĂ©st. Az elsƑ 8 mĂĄsodperc kulcsfontossĂĄgĂș, mivel az emberek 30%-a elhagyja a posztot, ha nem talĂĄlja Ă©rdekesnek. HasznĂĄlj figyelemfelkeltƑ kĂ©peket Ă©s mĂ©diĂĄt, Ă©s igazĂ­tsd a szöveg hosszĂĄt az egyes poszt tĂ­pusokhoz. Egy erƑs befejezĂ©s, pĂ©ldĂĄul egy ellenĂĄllhatatlan cselekvĂ©sre ösztönzĂ©s (CTA) vagy PS hasznĂĄlata, szintĂ©n növelheti az elkötelezƑdĂ©st.

Összefoglalás

A LinkedIn posztok optimalizĂĄlĂĄsa tĂŒrelmet Ă©s stratĂ©giai gondolkodĂĄst igĂ©nyel, de a megfelelƑ megközelĂ­tĂ©ssel jelentƑs eredmĂ©nyeket Ă©rhetĂŒnk el. Az algoritmus mƱködĂ©sĂ©nek megĂ©rtĂ©se Ă©s kihasznĂĄlĂĄsa segĂ­thet abban, hogy posztjaid nagyobb elĂ©rĂ©st Ă©s elkötelezƑdĂ©st Ă©rjenek el, Ă­gy növelve szakmai hĂĄlĂłzatod Ă©s jelenlĂ©ted a platformon. Kövesd ezeket a tippeket, hogy a lehetƑ legtöbbet hozd ki LinkedIn posztjaidbĂłl.

Marketing Ă©s ĂŒzletfejlesztĂ©s tanĂĄcsadĂĄs

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Ha nem vagy biztos benne, hogy merre fejleszd tovĂĄbb a marketinged, nĂ©zd meg az esettanulmĂĄnyokat az oldalon, vagy pĂ©ldĂĄul ezt, hogy milyen elƑnyökkel jĂĄrhat egy ideiglenes marketing menedzser a csapatodban.

Vagy lehetƑsĂ©g van egyĂ©ni KKV mentorĂĄlĂĄsĂĄra is, ezzel kapcsolatban Ă­rj bĂĄtran a LinkedIn oldalamra.

Ha szeretnéd jobban megérteni a Linkdin mƱködését, akkor ajånlom neked a Sikeres Linkedin jelenlét tanfolyamomat, vagy nézd meg a Linkedin automatizåcióról szóló oldalamat!

- -✁- - - - - -  - - - - - 

‍

Gyakori kérdések

MiĂ©rt fontos az elsƑ 60 perc a posztolĂĄs utĂĄn?

Az elsƑ 60 percben törtĂ©nƑ interakciĂłk nagyban befolyĂĄsoljĂĄk az elĂ©rĂ©st. Az algoritmus elƑnyben rĂ©szesĂ­ti azokat a posztokat, amelyek gyorsan kapnak interakciĂłkat, Ă­gy ezek nagyobb lĂĄthatĂłsĂĄgot kapnak.

Hogyan növelhetem a posztjaim elĂ©rĂ©sĂ©t Ă©s elkötelezƑdĂ©sĂ©t?

Törekedj arra, hogy azonnal vĂĄlaszolj a kommentekre, tartsd Ă©letben a kommentlĂĄncokat, Ă©s jelölj meg embereket szĂĄndĂ©kosan. EzenkĂ­vĂŒl posztolj rendszeresen Ă©s idƑzĂ­tsd a posztjaidat a közönsĂ©ged szĂĄmĂĄra legoptimĂĄlisabb idƑpontokra.

Milyen tĂ­pusĂș posztok mƱködnek a legjobban a LinkedIn algoritmusa szerint?

A szavazĂĄsok Ă©s dokumentumok (PDF) posztok ĂĄltalĂĄban a legnagyobb elĂ©rĂ©st biztosĂ­tjĂĄk. A szöveg + kĂ©p posztok, LinkedIn videĂłk Ă©s csak szöveges posztok is jĂłl mƱködhetnek, ha megfelelƑen vannak optimalizĂĄlva Ă©s idƑzĂ­tve.

‍

Ezt a cikket elsƑkĂ©nt is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hĂ­rlevelemre!
Török Balåzs

Török Balåzs

DigitĂĄlis marketing tanĂĄcsadĂł

Török BalĂĄzsnak hĂ­vnak, azt szoktam mondani, hogy digitĂĄlis marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ĂŒgyfeleimnek jellemzƑen valamilyen marketing-sales problĂ©mĂĄjuk van Ă©s emiatt keresnek meg. Erre kĂ­nĂĄlok nekik megoldĂĄst, fejlesztem a digitĂĄlis ökoszisztĂ©mĂĄjukat, megoldĂĄsaikat. Olvasd el az esettanulmĂĄnyaimat, vagy nĂ©zz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy Ă­rj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

NĂ©zd meg letölthetƑ anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudåsanyagaimmal!
Most nem talĂĄltam ilyet!
Most nem talĂĄltam ilyet!
Consent Preferences