SEO az alapokon túl: Google Rich Results

Publikálva:
2024-04-05
Olvasási idő:
4
perc
Google Rich Results használata

A Google-keresés eredményeinek megjelenése egyre összetettebb és változatosabb. A hagyományos találatok mellett ma már számos különleges eredmény is megjelenhet, úgynevezett "Rich Results" vagy gazdag eredmények formájában. Ezek a gazdag eredmények sokkal több információt tartalmaznak, és vizuálisan is vonzóbbak. De hogyan biztosíthatod, hogy a weboldalad a lehető legjobban jelenik meg a Google keresési eredményeiben? Nézzük meg!

Rengeteg ingyenes tudásanyag, marketinges és sales-es kurzus, valamint letölthető friss tudásanyag található az oldalon, nézz körül te is! 

Google Rich Results - Mi az és miért fontos?

Mi az a Rich Results?

A Rich Results olyan speciális eredmények, amelyek strukturált adatok segítségével jelennek meg a Google keresési eredményekben. Ilyenek lehetnek például a termékértékelések, receptek, események, és sok más.

Miért fontosak a gazdag eredmények?

A gazdag eredmények kiemelik a weboldalad a többi találat közül, és növelhetik a kattintási arányt (CTR). Továbbá, ezek az eredmények javítják a felhasználói élményt is, mivel gyorsan és könnyedén nyújtanak hasznos információt.

Hogyan jelenítheted meg weboldalad gazdag eredményként?

Strukturált adatok használata

A gazdag eredmények megjelenítéséhez strukturált adatokat kell használnod a weboldaladon. Ezek olyan kódok, amelyek leírják a weboldal tartalmát a Google számára.

Google Rich Results Test eszköz

A Google Rich Results Test egy ingyenes eszköz, amellyel ellenőrizheted, hogy a weboldalad megfelelően van-e beállítva a gazdag eredmények megjelenítéséhez. Egyszerűen beillesztheted a weboldal URL-jét, és az eszköz ellenőrzi a strukturált adatokat.

Schema.org és más szabványok

A strukturált adatok beillesztéséhez használhatod a Schema.org szabványokat vagy egyéb releváns eszközöket és bővítményeket, amelyek segítenek a megfelelő formátum létrehozásában.

Gyakori problémák és megoldások

Hiányzó vagy hibás strukturált adatok

Ha a gazdag eredmények nem jelennek meg, az oka lehet a hiányzó vagy hibás strukturált adatok. A Google Rich Results Test segítségével ellenőrizheted és javíthatod a hibákat.

Nem megfelelő tartalom

Néhány gazdag eredmény csak bizonyos típusú tartalmakra érvényes, például receptekre vagy termékértékelésekre. Győződj meg róla, hogy a strukturált adatok megfelelnek a tartalom típusának.

Összefoglaló

A Google Rich Results segítségével kiemelkedhetsz a tömegből, és vonzóbbá teheted a weboldalad a keresési eredményekben. Az eszközök és irányelvek megértése és helyes alkalmazása kritikus fontosságú a siker érdekében. Bátran használd a Google Rich Results Test eszközt, és nézd meg, hogyan látja a Google a weboldalad. Legyél látható, legyél gazdagabb az eredményekben!

Tudjon meg többet kedvenc marketinges és sales-es eszközeimről, a 101 kedvenc marketinges és sales eszköz cikkemből! Ha kérdése lenne, keressen bátran a LinkedIn (Török Balázs) oldalamon keresztül!

SEO megoldások AI segítségével

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Ha érdekelnek kreatív SEO AI alapú megoldások, többetamik valódi értéket adnak a te webshopod számára is, ne hagyd ki ezt az adatokat is tartalmazó AI SEO esettanulmányomat! Ha pedig a ChatGPT-t szeretnéd jobban megismerni, hogy miben segítheti a te vállalkozásodat is, nézd meg a ChatGPT magyarul kurzusomat!

Ha érdekelnek hasonló sztorik, vagy írnál nekem, jelölj be LinkedIn-en!

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Gyakori kérdések

Mi az a Google Rich Results?

A Google Rich Results vagy a Google keresési eredményeiben megjelenő speciális találatok, amelyek több információt és vizuálisan is vonzóbb megjelenést kínálnak.

Hogyan jelenhet meg a weboldalam gazdag eredményként?

A Rich Results megjelenítéséhez strukturált adatokat kell használnod a weboldaladon. A Google Rich Results Test eszközzel ellenőrizheted, hogy a weboldalad megfelelően van-e beállítva.

Miért nem jelenik meg a weboldalam gazdag eredményként?

A hibák oka lehet a hiányzó vagy hibás strukturált adatok, vagy a tartalom típusának nem megfelelés. A teszt segítségével megtalálhatod és javíthatod ezeket a hibákat.

Milyen eszközök állnak rendelkezésemre a gazdag eredmények létrehozásához?

A strukturált adatok beillesztéséhez használhatod a Schema.org szabványokat vagy egyéb releváns eszközöket és bővítményeket.

Miért fontosak a Rich Results-ok?

A Rich Results-ok kiemelik a weboldalad a többi találat közül, növelhetik a kattintási arányt és javíthatják a felhasználói élményt.

Milyen típusú tartalom jelenhet meg Rich Results-ként?

Receptek, termékértékelések, események és sok más típusú tartalom jelenhet meg gazdag eredményként.

Ezt a cikket elsőként is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!
Török Balázs

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

Török Balázsnak hívnak, azt szoktam mondani, hogy digitális marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ügyfeleimnek jellemzően valamilyen marketing-sales problémájuk van és emiatt keresnek meg. Erre kínálok nekik megoldást, fejlesztem a digitális ökoszisztémájukat, megoldásaikat. Olvasd el az esettanulmányaimat, vagy nézz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy írj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

Nézd meg letölthető anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
No items found.
Pörgesd fel a webshopodat most!
Pörgesd fel a webshopodat most!

Pörgesd fel a webshopodat most!

Tudj meg még többet arról, hogyan tudod javítani a webshopod hatékonyságát és bevételtermelő képességét!
Érdekel / Letöltöm