Shoperia.hu

Shoperia.hu

Publikálva:
2024-08-29
Olvasási idő:
3
perc

Vissza a 👑Marketing masterclass főoldalára!

Shoperia - Brevo

A cég tulajdonosa a CONe-Trading Kft., a Shoperia pedig háztartási cikkekkel kereskeskedik, főképp B2C területen, de vannak B2B vevői is. Régóta használnak email marketinget, amihez a Brevo CRM rendszert használják.

Mi volt a probléma?

A tulajdonosok szerették volna növelni a visszatérő vásárlók számát, arányát, mélységében kihasználni a Brevo nyújtotta lehetőségeket, hogy a SEO és a PPC-s erőfeszítéseiken túl, ami az új ügyfelek megszerzésére fókuszál, az EDM stratégia is megfelelő legyen, ami pedig az ügyfelek megtartását célozza. 

Mi volt a megoldás?

Készítettem egy átfogó, sok, több lépcsőből álló, különböző automatizmusokból álló rendszert, aminek az implementációját 2024. augusztus végén kezdték el. 

Sokszor veszem észre, hogy a különböző CRM rendszereket, mint amilyen a Brevo is “alul használják” a cégek, nem aknázzák ki a bennük lévő lehetőségeket. 

Egy ilyen stratégia megalkotásánál fontos, hogy legalább 2-3 évre előre érdemes gondolkodni, hogy akkor milyen folyamatokat szeretnénk látni a marketingünkben, hiszen egy EDM stratégia és platform elég nagy elköteleződés és költséges is tud lenni. Ugyanis több másik területre is hatással van, ilyen egyértelmű terület például a PPC, de vannak fejlesztéssel kapcsolatos, valamint adatbázis-építési vetületei is bőven. Ez utóbbi pedig alapvetően meg tudja határozni azt, hogy milyen kommunikációt, kik felé folytat a cég a következő évek során, milyen adatot gyűjt, azokat hogyan használja fel.

Milyen eszközöket használtam:

Általában, és ha szükséges mindig szoktam ajánlani én CRM rendszert az ügyfeleimnek, de ez esetben ez adott volt. Sőt, a Brevo CRM rendszerébe a B2B ügyfeleket és értékesítést is be lehet építeni, sokszor pedig igen kedvező áron más CRM rendszerekhez képest.

Mindmap - Canva

Egy EDM stratégia első része mindig a konzultáció, az ügyfél igények és az ügyfél marketinges eszközeinek, csatornáinak a felmérése, itt is ezzel kezdtünk. Ezt követően készült el egy terv, amit mindmap formában, Canvában készítettem el. 

Brevo - CRM rendszer

Ahogy fent is írtam a Brevo meglepően kedvező árazásával igen vonzó CRM rendszer lehet kisebb és nagyobb vállalatok számára. Egy-egy ilyen rendszer kiválasztása előtt fontos, hogy több szempontból is végigjárjuk a kérdést. Milyen eszközöket használunk még marketingre, milyen webshop motorunk, van, ezek közül melyik rendszerekkel könnyű integrálni (fejlesztés nélkül is) az adott CRM rendszert. Mert, ha rosszul választunk, az sok plusz fejlesztői munkát vonhat maga után, ezek a megoldások pedig sokszor kevésbé stabilak, így több karbantartást igényelnek, mint a natív megoldások - amikor könnyű egymással összekapcsolni a rendszereket.

Marketing masterclass, haladó szemléletű vállalkozóknak

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Azt gondoltam, hogy szabadúszó vállalkozóként hatást gyakorolhatok az ügyfeleimre, nos ez a legtöbb esetben sikerült is. Most azonban szeretném skálázni a digitális ökoszisztéma szemléletű és a vásárló mögötti emberre fókuszáló marketing megoldásaimat. 

Ezért egy a mastermind, mentoring és accountability csoportokat ötvöző, flipped classroom megoldásokat alkalmazó programra invitállak. Növekedj itthon egyedinek számító mindmap-jeim és marketinges blueprintjeim segítségével olyan vállalkozókkal együtt, mint te magad is!

Várlak a programban! Csatlakozz te is!

Kérdésed lenne? Írj  LinkedIn-en!

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Vissza a 👑Marketing masterclass főoldalára!

Gyakori kérdések

Miért választották a Brevo CRM rendszert a Shoperia számára?

A Brevo CRM rendszerét azért választották, mert kedvező árazása mellett jól integrálható a meglévő marketingeszközökkel és webshop motorral, ami minimalizálja a fejlesztési igényeket. Ez különösen fontos volt a Shoperia számára, mivel mind B2C, mind B2B területen tevékenykednek, és egy stabil, költséghatékony megoldást kerestek.

Hogyan segíthet a Brevo CRM rendszer a visszatérő vásárlók számának növelésében?

A Brevo CRM rendszer lehetővé teszi a komplex EDM (Email Direct Marketing) stratégiák kialakítását és automatizálását, amelyek személyre szabott kommunikációval célozzák meg a vásárlókat. Ezáltal növelhető a vásárlói hűség és a visszatérő vásárlók aránya, mivel a rendszer pontosan követi az ügyfelek vásárlási szokásait, és ezek alapján küld releváns ajánlatokat és emlékeztetőket.

Milyen kihívásokkal szembesülhet egy vállalat, ha nem használja ki teljesen a CRM rendszerét?

Ha egy vállalat nem használja ki teljesen a CRM rendszerének lehetőségeit, akkor lemaradhat a potenciális ügyfélmegtartási lehetőségekről, nem optimalizálhatja marketingfolyamatait, és többletköltségekkel szembesülhet a rendszerek integrációjában és karbantartásában. Egy jól megtervezett és teljes mértékben kihasznált CRM rendszer azonban hosszú távon jelentős versenyelőnyt biztosíthat.

Ezt a cikket elsőként is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!
Török Balázs

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

Török Balázsnak hívnak, azt szoktam mondani, hogy digitális marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ügyfeleimnek jellemzően valamilyen marketing-sales problémájuk van és emiatt keresnek meg. Erre kínálok nekik megoldást, fejlesztem a digitális ökoszisztémájukat, megoldásaikat. Olvasd el az esettanulmányaimat, vagy nézz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy írj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

Nézd meg letölthető anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
Pörgesd fel a hírleveleid!
Pörgesd fel a hírleveleid!

Pörgesd fel a hírleveleid!

Töltsd le ezt az öt ingyenes automatizmust a CRM-edhez. Kifejezetten kezdőknek ajánlott, a dokumentumban egy rövid magyarázó videót és 5 különböző, több lépcsőből álló automatizmus vár rád.
Érdekel / Letöltöm
Hatélkonyabb e-mail automatizmusok
Hatélkonyabb e-mail automatizmusok

Hatélkonyabb e-mail automatizmusok

A mindmap segíteni fog, hogy tovább optimalizáld a meglévő email marketing automatizmusaidat, folyamataidat.
Érdekel / Letöltöm
Consent Preferences