ebrand logo

Ebrand cégcsoport

Publikálva:
2024-08-29
Olvasási idő:
5
perc

Vissza a 👑Marketing masterclass főoldalára!

Mi volt a probléma?

Az Ebrand, a Brandwebshop és még egy sor másik ruházati webshop és vállalat tulajdonosa, Csányi Attila keresett meg, mert nem volt elégedett az ügynökségekkel, akikkel korábban együtt dolgozott,. Folyamatosan csökkentek a bevételei az elmúlt év során és emberileg, sem érezte azt, hogy megfelelő gondossággal járnának el. Ez egyre gyakrabban merül fel, sok hasonló történetet hallok, olyat is, hogy az ügynökégektől jönnek el szakemberek, mert már nem tudják vállalni azt a nyomást, és minőségromlást, amit sok ügynökség elvár a munkavállalóitól.

Attila nem csak azt szerette volna, ha átveszem a hirdetéseinek, kampányainak a kezelését, szerette volna jobban megérteni is a marketing működését, összefüggéseit, ezért egy mentoring típusú együttműködésben egyeztünk meg, amiben tudásátadás is zaklik.

Mi volt a megoldás?

Attilával átbeszéltük, hogy milyen területek érdeklik, melyiken milyen ismeretei vannak, mely eszközöket használják a webshopokban és ez alapján készítettem egy előzetes tematikát, amin sorban elkezdtünk haladni. Termésetesen ez magába foglalta az adott eszközök, rendszerek ellenőrzését, vagy éppen ha hiányzott 1-2 alapvető eszköz, akkor azok bevezetését.

Bekerült például a Search Console, ami meglepően sok ügyfelemnél hiányzik, pedig hasznossága miatt szerintem alapvető fontosságú. Ha nem ismerd megfelelően ezt az eszközt, akkor itt egy áttekintő videó róla, itt pedig egy tanfolyam.

A nyári "uborka szezon" alatt sikerült magasan felülmúlni a terveket, így valószínűleg a nyár elején megkezdett munkával az év végére nem csak a csökkenést, állítjuk meg, hanem fölül tudjuk múlni a tavalyi évet, teljesítve az idei éves terveket. Emellett bízom benne, hogy a bizalom kialásával egy újabb webshopot is létrehozhatunk majd Attilával, hogy milyen eredményeket lehet elérni dobozos termékekkel és optimalizált digitális ökoszisztémával.

Milyen eszközöket használtam:

Meta, Facebook PPC és Google Ads

Ezek megkerülhetetlen platformok a webshopok esetében, azonban nem mindegy milyen kampányokat építenek fel benne, illetve, hogy milyen gondossággal kezelik ezeket. Ha szeretnél többet megtudni a Facebook kampányok kezeléséről, mindenképp ajánlom neked ingyenes anyagomat, de találsz fizetős anyagot is 25 gyakorlati tippel és videóval, valamint egy sablont (mindmap formában), hogy hogyan is építem fel a kampányaokat az ügyfeleimnek.

Search Console

Ahogy említettem, ez egy alapvető webanaltikai eszköz, aminek a célja, hogy alapető SEO-s metrikákkal és teljesítménnyel legyen tisztában a weboldal tuljadonosa, mégis sokan nem teszik be az oldal mögé a weboldal, vagy webshop készítésekor. Ez nálam nincs így. Most is pótoltuk. Ezen követjük nyomon az oldal SEO teljesítményét és azt, hogy milyen hibákat hogyan tudunk elhárítani.

Ha többet szeretném megtudni ennek az eszköznek a használatáról, ajánlom ezt a tanfolyamomat.

Looker Studio

Sokan nem látják át, vagy több helyen, időrabló módon követik a cégük, weboldluk legfontosabb metrikáit. Ezt segít elkerülni a Looker Studio - amiről korábban már készítettem egy áttekintő videót. Minden ügyfelemnél alkalmazni szoktam - ha kérik -, mert úgy gondolom, ez a leghatékonyabb és legegyszerűbb módja, hogy nyomon lehessen követni a legfontosabb rendszerek adatait.

Attilának készített Facebook kampánykezelési videók mindmap formában

Gyakori kérdések

Összefoglaló:

Csányi Attila, az Ebrand és a Brandwebshop tulajdonosa azzal a problémával keresett meg, hogy az előző ügynökségeivel való együttműködés során folyamatosan csökkentek a bevételei, és nem volt elégedett az emberi hozzáállásukkal sem. A megoldás részeként egy mentoring típusú együttműködést kezdtünk, amelyben nem csak a hirdetési kampányait vettem át, hanem Attila marketinges ismereteinek bővítésén is dolgoztunk. Közösen áttekintettük és optimalizáltuk a használt eszközöket, beleértve a Meta és Google Ads kampányokat, valamint bevezettük a Search Console-t és a Looker Studio-t. Az eredmények felülmúlták a várakozásokat, és a nyári szezonban már sikerült pozitív növekedést elérni. Továbbá, Attila bizalmának erősödésével közös terveink között szerepel egy új webshop létrehozása is.

Marketing masterclass, haladó szemléletű vállalkozóknak

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Azt gondoltam, hogy szabadúszó vállalkozóként hatást gyakorolhatok az ügyfeleimre, nos ez a legtöbb esetben sikerült is. Most azonban szeretném skálázni a digitális ökoszisztéma szemléletű és a vásárló mögötti emberre fókuszáló marketing megoldásaimat. 

Ezért egy a mastermind, mentoring és accountability csoportokat ötvöző, flipped classroom megoldásokat alkalmazó programra invitállak. Növekedj itthon egyedinek számító mindmap-jeim és marketinges blueprintjeim segítségével olyan vállalkozókkal együtt, mint te magad is!

Várlak a programban! Csatlakozz te is!

Kérdésed lenne? Írj  LinkedIn-en!

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Vissza a 👑Marketing masterclass főoldalára!

Gyakori kérdések és válaszok:

Miért volt szükség a Search Console bevezetésére?

A Search Console egy alapvető webanalitikai eszköz, amely segít a weboldal SEO teljesítményének nyomon követésében és az esetleges hibák elhárításában. Bár sok webshop tulajdonos figyelmen kívül hagyja, elengedhetetlen eszköz a keresőoptimalizálás szempontjából.

Hogyan érhető el a nyári "uborka szezon" alatt ilyen pozitív eredmény?

A nyári szezon alatt sikerült a megfelelő eszközök és kampánystratégiák alkalmazásával felülmúlni a terveket. A célzott PPC kampányok, valamint a rendszeres SEO elemzés és optimalizálás kulcsfontosságú volt a sikerhez.

Miben különbözik a mentoring típusú együttműködés egy hagyományos ügynökségi szolgáltatástól?

A mentoring típusú együttműködés során nemcsak a hirdetések kezelését veszem át, hanem az ügyfél tudását is bővítem a marketing területén. Ezáltal az ügyfél jobban megérti a marketing összefüggéseit, és képes lesz önállóan is hatékonyan kezelni a kampányokat és eszközöket a jövőben.

Ezt a cikket elsőként is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!
Török Balázs

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

Török Balázsnak hívnak, azt szoktam mondani, hogy digitális marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ügyfeleimnek jellemzően valamilyen marketing-sales problémájuk van és emiatt keresnek meg. Erre kínálok nekik megoldást, fejlesztem a digitális ökoszisztémájukat, megoldásaikat. Olvasd el az esettanulmányaimat, vagy nézz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy írj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

Nézd meg letölthető anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
Pár tipp a jobb kampányokért
Pár tipp a jobb kampányokért

Pár tipp a jobb kampányokért

Töltsd le ezt az ingyenes anyagot és javíts te is a Facebook és a PPC-s kampányaid hatékonyságán!
Érdekel / Letöltöm
Adatelemzés, ripotok, automatikusan neked is!
Adatelemzés, ripotok, automatikusan neked is!

Adatelemzés, ripotok, automatikusan neked is!

Készítsd el a saját reporting felületedet a Looker Studioban ezzel a kurzussal, és láss minden adatot egy helyen!
Érdekel / Letöltöm
Consent Preferences