Hirdetési frekvencia, gyakoriság szerepe a PPC-s kampányokban

Címkék:
Publikálva:
2024-04-25
Olvasási idő:
4
perc
Mikor használjuk a Frequency cap-et Facebookon?

A hirdetési gyakoriság korlátozása egy fontos eszköz a kisvállalkozások digitális marketingjében, amely segít megőrizni a hirdetések hatékonyságát és elkerülni a túlzott ismétlődést. Az alábbiakban részletesen bemutatjuk, mikor lehet hasznos a hirdetési gyakoriság korlátozása, és adunk néhány példát a kisvállalkozások számára.

Rengeteg ingyenes tudásanyag, marketinges és sales-es kurzus, valamint letölthető friss tudásanyag található az oldalon, nézz körül te is! 

Mikor hasznos a hirdetési gyakoriság korlátozása?

1. Ismétlődés elkerülése

Az ismétlődő hirdetések az elején hatékonyak lehetnek, de idővel veszíthetnek hatékonyságukból. A hirdetési gyakoriság korlátozásával elkerülhető, hogy ugyanazok az emberek túl sokszor lássák ugyanazt a hirdetést, ami unalomhoz vagy figyelmen kívül hagyáshoz vezethet.

2. Pénzügyi hatékonyság megőrzése

A túlzott hirdetési gyakoriság pazarló lehet, mivel olyan emberekre is költünk, akik már megtették a kívánt akciót vagy nem mutattak érdeklődést. A hirdetési gyakoriság korlátozásával optimalizálhatjuk a költségeket és hatékonyabban költekezhetünk.

3. Negatív hirdetési hatások elkerülése

Túl gyakori hirdetések kellemetlen tapasztalatot eredményezhetnek a felhasználók számára, és negatív érzéseket válthatnak ki. Ezért fontos a hirdetési gyakoriság korlátozása annak érdekében, hogy pozitív brandképet alakítsunk ki.

Példák: Mikor hasznos a hirdetési gyakoriság korlátozása kisvállalkozások számára?

1. Új termék bemutatása

Egy kisvállalkozás egy új terméket szeretne bemutatni a célcsoportjának. Kezdetben érdemes lehet magasabb hirdetési gyakorisággal dolgozni az észlelés növelése érdekében. Azonban az idő előrehaladtával a gyakoriságot célszerű korlátozni, hogy elkerüljük az unalom és a figyelmen kívül hagyás kialakulását.

2. Akció időszakok

Egy kisvállalkozás akciót vagy különleges ajánlatot kíván promótálni. Az akció ideje alatt érdemes lehet gyakrabban megjeleníteni a hirdetéseket. Azonban az akció lejárta után fontos a hirdetési gyakoriság visszafogása, hogy ne veszítsenek érdeklődést a márka iránt.

3. Évszakhoz kapcsolódó kampányok

Egy étteremnek téli menüjét szeretné népszerűsíteni a hideg hónapokban. Ebben az esetben célszerű lehet a hirdetési gyakoriságot növelni a szezonális ajánlatok kihangsúlyozása érdekében. Azonban a kampány lejárta után a gyakoriságot vissza kell szorítani.

Összefoglalás

A hirdetési gyakoriság korlátozása kulcsfontosságú stratégia a kisvállalkozások digitális marketingjében. Segít megőrizni a hirdetések hatékonyságát, elkerülni a túlzott ismétlődést és pozitív élményt nyújtani a célcsoport számára. Az új termékek bemutatásától az akciós időszakokig és szezonális kampányokig sokféle helyzetben hasznos eszköz lehet.

Közösségi média marketing tanácsadás

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Ha szeretnél többet kihozni a marketingedből, ha szeretnél hatékonyabban tartalmakat készíteni a közösségi média felületeidre. Töltsd le ezt a tartalommarketing készítést segítő anyagomat, de PPC kampányokban is szívesen segítek neked!

Érdemes lehet megnézned ezeket az anyagaimat is:

Ha pedig egyéni konzultációra lenne szükséged, válaszd az egyéni KKV mentorálását vagy, írj bátran a LinkedIn oldalamon!

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Gyakori kérdések

Hogyan lehet beállítani a hirdetési gyakoriságot?

A hirdetési gyakoriság beállítása általában az online hirdetési platformokban lehetséges. Az ilyen platformok általában lehetőséget kínálnak a hirdetések megjelenési gyakoriságának ellenőrzésére és korlátozására azáltal, hogy meghatározhatod, hány alkalommal jelenjen meg egy felhasználónak adott időszakban.

Milyen módon hat a hirdetési gyakoriság a hirdetések hatékonyságára?

A túl gyakori hirdetések unalmat vagy figyelmen kívül hagyást eredményezhetnek a célcsoport részéről. A hirdetési gyakoriság korlátozása segít megőrizni a hirdetések hatékonyságát, minimalizálva a negatív hatásokat és maximalizálva a pozitív reakciókat.

Miért fontos a hirdetési gyakoriság korlátozása a kisvállalkozások számára?

A hirdetési gyakoriság korlátozása segít a kisvállalkozásoknak optimalizálni a hirdetési költségeket, elkerülni a túlzott ismétlődést, és pozitív brandképet kialakítani a célcsoportjuk számára, ezáltal növelve az eladások és az ügyfélmegelégedettség lehetőségeit.

Ezt a cikket elsőként is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!
Török Balázs

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

Török Balázsnak hívnak, azt szoktam mondani, hogy digitális marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ügyfeleimnek jellemzően valamilyen marketing-sales problémájuk van és emiatt keresnek meg. Erre kínálok nekik megoldást, fejlesztem a digitális ökoszisztémájukat, megoldásaikat. Olvasd el az esettanulmányaimat, vagy nézz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy írj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

Nézd meg letölthető anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
Pár tipp a jobb kampányokért
Pár tipp a jobb kampányokért

Pár tipp a jobb kampányokért

Töltsd le ezt az ingyenes anyagot és javíts te is a Facebook és a PPC-s kampányaid hatékonyságán!
Érdekel / Letöltöm
Fejleszd a tartalommarketing folyamataidat
Fejleszd a tartalommarketing folyamataidat

Fejleszd a tartalommarketing folyamataidat

Fedezd fel a tartalommarketing folyamatok hatékony felépítését egy könnyen érthető MindMap segítségével!
Érdekel / Letöltöm