Pillar page: A tartalomstratégia alapköve

Mi az a pillar page, illetve a corner stone tartalom?

Publikálva:
2024-09-27
Olvasási idő:
6
perc

Pillar page: A tartalomstratégia alapköve

A pillar page olyan átfogó, hosszú tartalom, amely egy adott témakör minden fontos aspektusát lefedi. Ez az oldal a weboldal tartalomstratégiájának alapköve, hiszen köré épülnek a kisebb, specifikusabb témákat lefedő aloldalak, amelyeket belső linkekkel kapcsolunk hozzá. A keresőmotorok, mint a Google, nagy előnyben részesítik azokat az oldalakat, amelyek világos struktúrával rendelkeznek, és a témakör átfogó bemutatását kínálják. A pillar page tehát nemcsak a felhasználói élményt javítja, hanem a keresőoptimalizálásban (SEO) is jelentős szerepet játszik.

A tartalomstratégia szempontjából a pillar page lehetővé teszi, hogy a weboldal látogatói könnyen navigálhassanak a kapcsolódó tartalmak között, miközben mélyebb információkat kapnak az adott témáról. Ez különösen fontos a webshopok esetében, ahol a termékleírások mellett hasznos tartalmak, útmutatók vagy blogbejegyzések is segíthetnek a látogatók vásárlási döntéseinek meghozatalában. Egy jól megtervezett pillar page tehát hozzájárulhat a felhasználói elégedettség növeléséhez, az oldalon eltöltött idő meghosszabbításához, és végső soron a konverziók számának növeléséhez.

Cornerstone tartalom: Hogyan segíti a weboldal hitelességét és rangsorolását?

A cornerstone tartalom olyan alapvető, kiemelt fontosságú cikk vagy oldal, amely a weboldal legfontosabb témáit és kulcsszavait öleli fel. Ez a tartalomtípus hivatott a weboldal hitelességét és szakértelmét megerősíteni, mivel részletesen és alaposan bemutat egy-egy központi témakört. A jól megírt cornerstone tartalom nemcsak a felhasználóknak nyújt értékes információt, hanem a keresőmotorok szemében is kiemelten fontos, hiszen ezek az oldalak szolgálnak kiindulópontként a további, részletező aloldalakhoz, amelyeket belső linkekkel támogatunk.

A cornerstone tartalom a SEO szempontjából azért különösen hasznos, mert a keresőmotorok szeretik azokat az oldalakat, amelyek átfogóan és mélyen tárgyalják az adott témakört. A kulcsszavak természetes elhelyezése és a belső linkstruktúra segíti a keresőrobotokat abban, hogy jobban megértsék az oldal tematikus felépítését és relevanciáját. Ennek eredményeként a weboldal jobb helyezést érhet el a keresési találatok között, és hitelesebb forrásként jelenhet meg a látogatók számára, ami hosszú távon növeli az organikus forgalmat és a felhasználói bizalmat.

SEO megoldások AI segítségével

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Ha érdekelnek kreatív SEO AI alapú megoldások, többetamik valódi értéket adnak a te webshopod számára is, ne hagyd ki ezt az adatokat is tartalmazó AI SEO esettanulmányomat! Ha pedig a ChatGPT-t szeretnéd jobban megismerni, hogy miben segítheti a te vállalkozásodat is, nézd meg a ChatGPT magyarul kurzusomat!

Ha még csak most ismerkedsz a SEO-val, érdmes lehet kipróbálnod a Search Console alapjai tanfolyamomat.

Ha érdekelnek hasonló sztorik, vagy írnál nekem, jelölj be LinkedIn-en!

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Pillar page vs. Cornerstone tartalom: Mi a különbség és hogyan egészítik ki egymást?

A pillar page és a cornerstone tartalom hasonló szerepet töltenek be a tartalomstratégiában, de eltérő megközelítéssel segítik a weboldal optimalizálását és struktúráját. A pillar page egy átfogó oldal, amely egy adott témakör köré épül, és összefoglalja a legfontosabb kapcsolódó tartalmakat. Ezek az oldalak szolgálnak "tartalmi oszlopként", amelyekhez további, részletező aloldalak (klaszterek) kapcsolódnak, amelyeket belső linkekkel összefűzve hozunk létre. A cornerstone tartalom ezzel szemben egy-egy konkrét, kiemelt fontosságú cikk vagy oldal, amely a legfontosabb kulcsszavakra fókuszál, és a weboldal hitelességét hivatott erősíteni egy adott témában.

A két tartalomtípus kiegészíti egymást: a pillar page biztosítja a strukturált és átfogó navigációs rendszert, amely összekapcsolja a weboldal különböző aloldalait, míg a cornerstone tartalom mélységet ad az oldal szakértelmének és hitelességének. Míg a pillar page egy szélesebb témakört fed le, addig a cornerstone a kulcsfontosságú tartalmakra fókuszál, így egy jól kialakított tartalomstratégia mindkettőt felhasználja a keresőoptimalizálás és a felhasználói élmény javítására.

Hogyan használjuk a pillar page-eket és a cornerstone tartalmakat a SEO és a felhasználói élmény javítására?

A pillar page-ek és a cornerstone tartalmak hatékony használata kulcsszerepet játszik a SEO és a felhasználói élmény javításában. A pillar page-ek lehetővé teszik a weboldal számára, hogy egy adott témát átfogóan lefedjenek, miközben belső linkekkel kapcsolódnak a részletesebb aloldalakhoz. Ez a struktúra nemcsak a keresőmotorok számára teszi könnyebbé az oldal feltérképezését és a tartalom relevanciájának meghatározását, hanem a felhasználók számára is átlátható, könnyen navigálható élményt biztosít. A pillar page segítségével a látogatók könnyen megtalálhatják az összes kapcsolódó tartalmat egy helyen, ami növeli a webhelyen töltött időt és csökkenti a visszapattanási arányt.

A cornerstone tartalmak viszont arra szolgálnak, hogy a legfontosabb, legértékesebb információkat mutassák be, amelyek hosszú távon erősítik a weboldal hitelességét a keresőmotorok és a látogatók szemében. Ezek a tartalmak magas minőségű, releváns kulcsszavakat tartalmaznak, és az oldal többi tartalmához kapcsolódnak, ezzel növelve a keresőmotorokban való rangsorolást. A jól megírt cornerstone tartalmak nemcsak az oldal SEO-ját javítják, hanem segítik a felhasználókat is abban, hogy gyorsan megtalálják a legfontosabb információkat, így erősítve a bizalmat és növelve az oldal konverziós arányát.

Webflow és weboldalkészítés

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Egyre több oldal készül Webflow rendszeren itthon is, mert remek, könnyen karbantartható rendszer, és nem igényel plugineket úgy, mint a Wordpress. Ha szeretnél többet tudni a Webflow rendszeréről, nézd meg gyorstalpaló Webflow minikurzusomat magyar nyelven. Ha pedig most tervezgeted új weboldaladat mindenképp nézd meg ezeket a tartalmaimat, amik biztosan segíteni fognak neked abban, hogy gyorsabb, jobb weboldalad legyen, mint a versenytársaidnak:

Lehetőség van egyéni KKV mentorálására is, ezzel kapcsolatban írj bátran a LinkedIn oldalamra!

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Összefoglaló

A pillar page és a cornerstone tartalom kulcsfontosságú elemei a weboldalak tartalomstratégiájának, amelyek segítenek a weboldal SEO teljesítményének javításában és a felhasználói élmény növelésében. A pillar page egy átfogó tartalmi struktúra, amely egy adott témát részletesen bemutat, és kapcsolódó aloldalakhoz vezet, míg a cornerstone tartalom az oldal legfontosabb cikke vagy anyaga, amely a weboldal hitelességét erősíti. Ezek a tartalmak nemcsak a keresőmotorokban való jobb rangsorolást támogatják, hanem a látogatók számára is hasznos és könnyen navigálható információkat nyújtanak.

Gyakori kérdések és válaszok

Mi az a pillar page?

A pillar page egy átfogó, hosszabb tartalom, amely egy adott témakör minden fontos részét lefedi. Ez az oldal vezeti a látogatókat a kapcsolódó részletező aloldalakhoz, amelyek mélyebb információkat nyújtanak.

Miben különbözik a cornerstone tartalom a pillar page-től?

A cornerstone tartalom egy kiemelt, központi cikk vagy oldal, amely egy adott témakör legfontosabb aspektusait tárgyalja, és a weboldal hitelességét növeli, míg a pillar page egy átfogó, több aloldalt összekötő tartalmi elem.

Hogyan segítik ezek a tartalmak a SEO-t?

A jól struktúrált pillar page és a minőségi cornerstone tartalom javítja a keresőmotorok általi indexelést, növeli a felhasználói élményt, és erősíti a weboldal relevanciáját, ezáltal segít a jobb rangsorolás elérésében.

Ezt a cikket elsőként is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!
Török Balázs

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

Török Balázsnak hívnak, azt szoktam mondani, hogy digitális marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ügyfeleimnek jellemzően valamilyen marketing-sales problémájuk van és emiatt keresnek meg. Erre kínálok nekik megoldást, fejlesztem a digitális ökoszisztémájukat, megoldásaikat. Olvasd el az esettanulmányaimat, vagy nézz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy írj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

Nézd meg letölthető anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
Tippek webshop tulajdonosoknak
Tippek webshop tulajdonosoknak

Tippek webshop tulajdonosoknak

Ezekkel növelheted a webshopod sikerességét, forgalmát! Nézd meg ezt az 5 ingyenes tippet! Töltsd le most!
Érdekel / Letöltöm
Pörgesd fel a webshopodat most!
Pörgesd fel a webshopodat most!

Pörgesd fel a webshopodat most!

Tudj meg még többet arról, hogyan tudod javítani a webshopod hatékonyságát és bevételtermelő képességét!
Érdekel / Letöltöm
Consent Preferences