Linkedin poszt tĂ­pusok

Ezek közĂŒl a posztok közĂŒl Ă©rdemes vĂĄlasztanod, a hatĂ©kony elĂ©rĂ©s Ă©rdekĂ©ben

PublikĂĄlva:
2024-07-23
Olvasási idƑ:
5
perc

ÖsszegyƱjtöttem, hogy milyen tĂ­pusĂș posztok közĂŒl vĂĄlaszthatsz, ha szeretnĂ©d növelni az aktivitĂĄsodat LinkedIn-en. Ha szeretnĂ©l kövess be Linkedin-en, igyekszem mindig megosztani a legĂșjabb tĂ©mĂĄkat, blogposztjaimat az oldalamon!

Ha szeretnéd jobban megérteni a Linkdin mƱködését, akkor ajånlom neked a Sikeres Linkedin jelenlét tanfolyamomat, vagy nézd meg a Linkedin automatizåcióról szóló oldalamat!

Szöveg + kĂ©p tĂ­pusĂș posztok

A Text + Image posztok ideĂĄlis hossza 900-1200 karakter között van. A poszt hosszĂĄnak tĂșllĂ©pĂ©se 300 karakterrel akĂĄr 10%-os elĂ©rĂ©scsökkenĂ©st is eredmĂ©nyezhet. Fontos, hogy az ĂĄltalad hasznĂĄlt kĂ©pek valĂłdiak Ă©s sajĂĄt kĂ©szĂ­tĂ©sƱek legyenek, mivel ezek jobban vonzzĂĄk a figyelmet, mint a stock fotĂłk. Több kĂ©p hasznĂĄlata növelheti az elĂ©rĂ©st, de a legjobb, ha nem lĂ©ped tĂșl a hĂĄrom kĂ©pet egy posztban.

Dokumentum (PDF) posztok - ezek a lapozhatĂł posztok

Egy dokumentum posztnĂĄl törekedj arra, hogy körĂŒlbelĂŒl 12 dia legyen, Ă©s diĂĄnkĂ©nt 25-50 szĂł. Az egĂ©sz poszt szövege ne legyen több 500 karakternĂ©l. A dizĂĄjn tĂŒkrözze a mĂĄrkĂĄdat, Ă©s hasznĂĄld maximum hĂĄrom szĂ­nt. A vertikĂĄlis formĂĄtum elƑnyös, Ă©s szemĂ©lyes törtĂ©neteket tartalmazĂł karusszel posztokban a legjobb hasznĂĄlni.

Csak szöveges posztok

Az ideĂĄlis szöveghossz itt 1,800 - 2,100 karakter között van. KerĂŒld a tĂșl rövid tartalmakat, mivel az 1,000 karakter alatti posztok ĂĄltalĂĄban 25%-kal kisebb elĂ©rĂ©st Ă©rnek el. Az alapos formĂĄzĂĄs pozitĂ­van befolyĂĄsolhatja az elĂ©rĂ©st Ă©s az elkötelezƑdĂ©st. Ezek a posztok ideĂĄlisak törtĂ©netmesĂ©lĂ©shez Ă©s akciĂł-orientĂĄlt taktikĂĄk megosztĂĄsĂĄhoz.

Cikkek Ă©s hĂ­rlevelek

Az ideĂĄlis cikkhossz 800-1,200 szĂł. Ne hasznĂĄlj tĂșl sok gazdag mĂ©diaelemet, Ă©s a formĂĄzĂĄs sorĂĄn hasznĂĄlj rövid bekezdĂ©seket Ă©s cĂ­msorokat, hogy könnyen ĂĄtlĂĄthatĂł legyen. A cikkek közzĂ©tĂ©telĂ©nek legjobb idƑpontja a hĂ©tköznapok. OptimalizĂĄld a cikket SEO szempontbĂłl, Ă©s hasznĂĄlj hiperhivatkozĂĄsokat a hitelessĂ©g növelĂ©se Ă©rdekĂ©ben. Oszd meg cikked mĂĄs közössĂ©gi hĂĄlĂłzatokon Ă©s LinkedIn közössĂ©gekben is.

LinkedIn szavazĂĄsok

A szavazĂĄsok szöveghosszĂĄt tartsd 500 karakter alatt. MagyarĂĄzd el a szavazĂĄs cĂ©ljĂĄt Ă©s szĂĄndĂ©kĂĄt a jobb elkötelezƑdĂ©s Ă©rdekĂ©ben. A gondosan megfogalmazott vĂĄlaszlehetƑsĂ©gek a legjobb eredmĂ©nyeket hozzĂĄk. A szavazĂĄs idƑtartamĂĄt tartsd az alapĂ©rtelmezett 1 hĂ©tnĂ©l, Ă©s kerĂŒld az egynapos szavazĂĄsokat.

VideĂł posztok

Az ideĂĄlis videĂłhossz 1-2 perc között van, optimĂĄlisan 1.20 perc. Ügyelj arra, hogy a videĂłk natĂ­v formĂĄtumban legyenek feltöltve, Ă©s kerĂŒld a kĂŒlsƑ hivatkozĂĄsok hasznĂĄlatĂĄt. HasznĂĄlj vilĂĄgos Ă©s vonzĂł cselekvĂ©sre ösztönzĂ©st (CTA).

Általånos tippek a LinkedIn posztokhoz

  • FormĂĄzĂĄs: A következetes formĂĄzĂĄs ĂĄltalĂĄban 15-30%-kal növeli a teljesĂ­tmĂ©nyt. A több betƱtĂ­pus Ă©s a 15-nĂ©l több szimbĂłlum hasznĂĄlata akĂĄr 15%-kal is csökkentheti az elĂ©rĂ©st.
  • InterakciĂł: Az elsƑ 60 percben törtĂ©nƑ interakciĂł növelheti az elĂ©rĂ©st. Kommentek lĂĄncolatĂĄnak lĂ©trehozĂĄsa 60%-kal növeli az elkötelezƑdĂ©st.
  • Posztok IdƑzĂ­tĂ©se: Az optimĂĄlis posztolĂĄsi idƑpontok betartĂĄsa kulcsfontossĂĄgĂș. A reggeli posztolĂĄs a legjobb eredmĂ©nyeket hozza.
  • KövetkezetessĂ©g: KerĂŒld az alacsony teljesĂ­tmĂ©nyƱ posztok sorozatĂĄt, mert ez csökkentheti a lĂĄthatĂłsĂĄgot az algoritmusban.

A LinkedIn posztok optimalizĂĄlĂĄsa tĂŒrelmet Ă©s stratĂ©giai gondolkodĂĄst igĂ©nyel, de a megfelelƑ megközelĂ­tĂ©ssel jelentƑs eredmĂ©nyeket Ă©rhetĂŒnk el. Kövesd ezeket a tippeket, hogy a posztjaid elĂ©rjĂ©k a kĂ­vĂĄnt hatĂĄst Ă©s növeljĂ©k a szakmai hĂĄlĂłzatod Ă©s elkötelezƑdĂ©sed mĂ©rtĂ©kĂ©t.

Összefoglaló

ÖsszegyƱjtöttem, hogy milyen tĂ­pusĂș posztok közĂŒl vĂĄlaszthatsz, ha szeretnĂ©d növelni az aktivitĂĄsodat LinkedIn-en. Ha szeretnĂ©l, kövess be LinkedIn-en, igyekszem mindig megosztani a legĂșjabb tĂ©mĂĄkat, blogposztjaimat az oldalamon! Ha szeretnĂ©d jobban megĂ©rteni a LinkedIn mƱködĂ©sĂ©t, akkor ajĂĄnlom neked a Sikeres LinkedIn jelenlĂ©t tanfolyamomat, vagy nĂ©zd meg a LinkedIn automatizĂĄciĂłrĂłl szĂłlĂł oldalamat!

Marketing Ă©s ĂŒzletfejlesztĂ©s tanĂĄcsadĂĄs

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Ha nem vagy biztos benne, hogy merre fejleszd tovĂĄbb a marketinged, nĂ©zd meg az esettanulmĂĄnyokat az oldalon, vagy pĂ©ldĂĄul ezt, hogy milyen elƑnyökkel jĂĄrhat egy ideiglenes marketing menedzser a csapatodban.

Vagy lehetƑsĂ©g van egyĂ©ni KKV mentorĂĄlĂĄsĂĄra is, ezzel kapcsolatban Ă­rj bĂĄtran a LinkedIn oldalamra.

Ha szeretnéd jobban megérteni a Linkdin mƱködését, akkor ajånlom neked a Sikeres Linkedin jelenlét tanfolyamomat, vagy nézd meg a Linkedin automatizåcióról szóló oldalamat!

- -✁- - - - - -  - - - - - 

‍

Gyakori kérdések és vålaszok a LinkedIn posztok optimalizålåsåról

Hogyan növelhetem a posztjaim elĂ©rĂ©sĂ©t Ă©s elkötelezƑdĂ©sĂ©t a LinkedIn-en?

A posztjaid elĂ©rĂ©sĂ©nek Ă©s elkötelezƑdĂ©sĂ©nek növelĂ©se Ă©rdekĂ©ben fontos, hogy az elsƑ 60 percben aktĂ­van vĂĄlaszolj a kommentekre, Ă©s tartsd Ă©letben a kommentlĂĄncokat. Emellett szĂĄndĂ©kosan jelölj meg embereket, hogy reagĂĄljanak a posztodra, Ă©s idƑzĂ­tsd a posztokat a közönsĂ©ged szĂĄmĂĄra legoptimĂĄlisabb idƑpontokra, pĂ©ldĂĄul reggel.

Milyen tĂ­pusĂș posztok mƱködnek a legjobban a LinkedIn algoritmusa szerint?

A LinkedIn algoritmusa kĂŒlönbözƑkĂ©ppen kezeli a kĂŒlönbözƑ poszt tĂ­pusokat. A szavazĂĄsok Ă©s dokumentum (PDF) posztok ĂĄltalĂĄban a legnagyobb elĂ©rĂ©st biztosĂ­tjĂĄk. Emellett a szöveg + kĂ©p posztok, LinkedIn videĂłk Ă©s csak szöveges posztok is jĂłl mƱködnek, ha megfelelƑen vannak optimalizĂĄlva Ă©s idƑzĂ­tve.

Miért fontos a posztok formåzåsa és milyen szempontokat kell figyelembe venni?

A posztok formĂĄzĂĄsa nagyban befolyĂĄsolja az elĂ©rĂ©st Ă©s az elkötelezƑdĂ©st. A következetes formĂĄzĂĄs ĂĄltalĂĄban 15-30%-kal növeli a teljesĂ­tmĂ©nyt, mĂ­g a tĂșlzott formĂĄzĂĄs, pĂ©ldĂĄul több betƱtĂ­pus Ă©s szimbĂłlum hasznĂĄlata akĂĄr 15%-kal is csökkentheti az elĂ©rĂ©st. Fontos tovĂĄbbĂĄ, hogy a posztok figyelemfelkeltƑ kĂ©peket Ă©s mĂ©diĂĄt tartalmazzanak, Ă©s az elsƑ 8 mĂĄsodpercben felkeltsĂ©k az olvasĂł figyelmĂ©t.

‍

Ezt a cikket elsƑkĂ©nt is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hĂ­rlevelemre!
Török Balåzs

Török Balåzs

DigitĂĄlis marketing tanĂĄcsadĂł

Török BalĂĄzsnak hĂ­vnak, azt szoktam mondani, hogy digitĂĄlis marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ĂŒgyfeleimnek jellemzƑen valamilyen marketing-sales problĂ©mĂĄjuk van Ă©s emiatt keresnek meg. Erre kĂ­nĂĄlok nekik megoldĂĄst, fejlesztem a digitĂĄlis ökoszisztĂ©mĂĄjukat, megoldĂĄsaikat. Olvasd el az esettanulmĂĄnyaimat, vagy nĂ©zz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy Ă­rj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

NĂ©zd meg letölthetƑ anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudåsanyagaimmal!
Most nem talĂĄltam ilyet!
Most nem talĂĄltam ilyet!
Consent Preferences