A Copilot használata és egyedi GPT készítése

Publikálva:
2024-05-07
Olvasási idő:
6
perc
Copilot használata

Az OpenAI ChatGPT-jének bevezetése megalapozta a generatív AI forradalmat, az AI chatbotok között az élen járva. A Microsoft Copilot azonban erős funkcióival akár meg is előzheti a ChatGPT-t funkcionalitásban.

2024 legjobb AI chatbotjai: ChatGPT és versenytársai

Miután több mint egy éven át használtam mind a ChatGPT-t, mind a Copilotot, elemzéseim mindig ugyanarra a következtetésre jutnak: a Microsoft Copilotja jobb funkciókat kínál, amelyek gyakran felismeretlenek maradnak. Lentebb részletezem azokat a kulcsjellemzőket, amelyek a Copilotot nélkülözhetetlen részévé teszik a mindennapi rutinomnak, és amelyek téged is meggyőzhetnek.

A Microsoft Copilot ingyenes verziójának kiemelkedő funkciói, amelyek felülmúlják a ChatGPT Plus-t

Fontos megjegyezni, hogy a Copilotban tárgyalt kiemelkedő funkciók az ingyenes verzióban érhetők el. Ezzel szemben a ChatGPT hasonló funkcióihoz a ChatGPT Plus előfizetés szükséges, amely havi 20 dollárba kerül.

  1. Korlátlan tudáshozzáférés: A Copilot egyik fő erőssége, hogy nincs tudásbeli határa. A Microsoft Bing keresőmotorjának erejével a Copilot valós időben, naprakész információkhoz fér hozzá az internetről, ami jelentős előnyt jelent a ChatGPT-vel szemben. Például egy nemrégiben végzett tesztben, amely aktuális sporteredményekre vonatkozott, csak a Copilot tudta biztosítani a legfrissebb frissítéseket internetkapcsolata révén.
  2. Fejlett forrástranszparencia lábjegyzetekkel: A Copilot lábjegyzetei nem csak forrásokat idéznek, hanem linkeket is tartalmaznak a további kutatáshoz, növelve az információk megbízhatóságát és mélységét. Ez a funkció különösen értékes a kutatások és az adatok pontosságának ellenőrzése terén, ahol a ChatGPT általában nem idéz forrásokat specifikus felszólítás nélkül.
  3. Fejlett nyelvi modell díjmentesen: Míg a ChatGPT ingyenes verziója az idősebb GPT-3.5 modellt használja, a Copilot a fejlettebb GPT-4 Turbo-t alkalmazza. Ez a frissítés jobb teljesítményt jelent olyan feladatokban, mint az írás, kódolás és érvelés, magasabb minőségű válaszokat biztosítva különféle alkalmazásokban.
  4. Hangutasítás képességek: A Copilot lehetővé teszi a hangutasításokat és a beszélt válaszokat, hasonlóan egy okostelefon-asszisztens használatához. Ez a funkció növeli az AI használhatóságát, lehetővé téve a kezek nélküli használatot és biztosítva egy felhasználóbarát alternatívát a gépeléshez.
  5. Képfelismerés és interakció: A Copilot kiterjeszti a funkcionalitását képbevitelre is, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy képeket töltsenek fel elemzésre vagy lekérdezésekre – képességek, amelyek nem érhetőek el a ChatGPT ingyenes verziójában. Legyen szó növényfajok azonosításáról vagy receptjavaslatokról egy hűtőszekrényben található kép alapján, a Copilot hatékonyan kezeli a széles körű vizuális lekérdezéseket.
  6. Fejlett képgenerálás: A Microsoft Image Creator használatával, amelyet a Microsoft Designer táplál DALL-E 3-mal, a Copilot kiemelkedik a képek közvetlen chatfelületen történő generálásában. A generált képek minősége összevethető a ChatGPT Plus által készítettekkel, mégis a Copilot ezt az szolgáltatást előfizetés nélkül kínálja.
  7. Személyre szabott vásárlási segítség: Az internetkapcsolattal rendelkező Copilot digitális vásárlási asszisztensként működik, termékeket keres az interneten és személyre szabott ajánlásokat biztosít. Ez a képesség nem csupán információs eszközzé teszi, hanem gyakorlati segítséget nyújt az online vásárlásban, túllépve a ChatGPT offline korlátain.

Összefoglaló:

Microsoft Copilot vs. ChatGPT – funkciók összehasonlításaMíg a ChatGPT lerakta az AI chatbotok széles körű használatának alapjait, a Microsoft Copilot innovatív funkciói, különösen az ingyenes verzióban, meggyőző érveket szolgáltatnak annak fölényes hasznosságára. Az valós idejű információfrissítésektől kezdve az interaktív hang- és képbevitelen át a Copilot úgy lett tervezve, hogy zökkenőmentesen integrálódjon a mindennapi digitális interakciókba, esetleg új szabványt állítva fel arra, hogy a felhasználók mit várhatnak el egy AI chatbottól.

SEO megoldások AI segítségével

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Ha érdekelnek kreatív SEO AI alapú megoldások, többetamik valódi értéket adnak a te webshopod számára is, ne hagyd ki ezt az adatokat is tartalmazó AI SEO esettanulmányomat! Ha pedig a ChatGPT-t szeretnéd jobban megismerni, hogy miben segítheti a te vállalkozásodat is, nézd meg a ChatGPT magyarul kurzusomat!

Ha még csak most ismerkedsz a SEO-val, érdmes lehet kipróbálnod a Search Console alapjai tanfolyamomat.

Ha érdekelnek hasonló sztorik, vagy írnál nekem, jelölj be LinkedIn-en!

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Gyakori kérdések

Mi a különbség a ChatGPT és a Microsoft Copilot között?

A ChatGPT egy korábban fejlesztett AI-alapú chatbot, amely képes emberhez hasonló párbeszédre, de korlátozott a tudásának frissessége és nincsen internet-hozzáférése. A Microsoft Copilot viszont a legújabb AI technológiát használja, valós idejű internet-hozzáféréssel, amely lehetővé teszi a naprakész információk elérését, és több különböző funkciót kínál, beleértve a hangutasításokat és a képfelismerést is.

Ingyenes-e a Microsoft Copilot használata, és milyen előnyei vannak a fizetős verzióval szemben?

Igen, a Microsoft Copilot ingyenes verziója számos fejlett funkciót kínál díjmentesen, amelyek a ChatGPT Plus fizetős előfizetésében érhetők el. Ilyen például a valós idejű információkeresés az interneten, fejlettebb nyelvi modell, és a képfelismerési képességek.

Hogyan segíthet a Copilot a mindennapi munkámban?

A Copilot sokoldalúsága miatt különösen hasznos lehet a mindennapi feladatokban. Segíthet információk gyors elérésében, dokumentumok és e-mailek írásában, valamint adathalmazok elemzésében. Emellett képfelismerő funkciója révén képes vizuális tartalmakat értékelni és kategorizálni, ami például marketingeseknek vagy tartalomgyártóknak lehet hasznos.

Milyen egyedi funkciókat kínál a Copilot, amelyeket a ChatGPT nem?

A Copilot különleges képességei közé tartozik a hangalapú interakció, a valós idejű információkeresés az interneten, a források pontos megjelölése lábjegyzetekkel, és a képfelismerés. Ezek a funkciók kiterjesztik a felhasználási lehetőségeket olyan területeken, mint a kutatás, a tanulás és a kreatív munkák.

Milyen biztonsági szempontokat kell figyelembe venni a Copilot használatakor?

Mivel a Copilot internet-hozzáféréssel rendelkezik, fontos meggyőződni arról, hogy a keresett és megosztott információk megfelelnek a adatvédelmi szabályoknak. Mindig ellenőrizzük, hogy a felhasznált adatok forrása megbízható és biztonságos-e, különösen személyes adatok vagy bizalmas információk esetében.

Ezt a cikket elsőként is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!
Török Balázs

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

Török Balázsnak hívnak, azt szoktam mondani, hogy digitális marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ügyfeleimnek jellemzően valamilyen marketing-sales problémájuk van és emiatt keresnek meg. Erre kínálok nekik megoldást, fejlesztem a digitális ökoszisztémájukat, megoldásaikat. Olvasd el az esettanulmányaimat, vagy nézz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy írj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

Nézd meg letölthető anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
No items found.
Alapozó, gyakorlatorientált mini tanfolyam magyarul
Alapozó, gyakorlatorientált mini tanfolyam magyarul

Alapozó, gyakorlatorientált mini tanfolyam magyarul

Digitális marketingesként én így használom a ChatGPT-t, és hasonló LLM alapú mesterséges intelligencia megoldásokat.
Érdekel / Letöltöm