Nyáron jön a ChatGPT 5, ezek az új funkciói

Címkék:
Publikálva:
2024-05-07
Olvasási idő:
4
perc
ChatGPT 5 funkciók

Bevezetés a GPT-5-be: Az Új Generációs mesterséges intelligencia

A Business Insider információi szerint a GPT-5, a következő generációs mesterséges intelligencia, akár már a nyár folyamán debütálhat. Néhány vállalat már hozzá is jutott a prototípushoz, hogy tesztelhessék annak fejlettebb funkcióit.

Ez a technológiai törekvés az OpenAI mesterséges általános intelligencia (AGI) elérésére irányuló víziójának része, amely az emberi értelmet meghaladó rendszereket képvisel.

Mi az és milyen újítások várhatóak?

A GPT-5, amely a GPT-4 utódja és az OpenAI negyedik generációs beszélgetőpartnerét követi, a generatív előképzett transzformátorok sorozatának következő tagja. A GPT-4 jelenlegi formájában képes emberhez hasonló párbeszédet folytatni, felismerni és generálni képeket és beszédet. Az új generáció, a GPT-5 várhatóan továbbfejlesztett személyre szabási lehetőségeket, kevesebb hibát és szélesebb tartalomtípusok kezelését kínálja majd, beleértve a videót is.

GPT-5 ígéretek és képességek

A World Governments Summit eseményen, Dubaiban, Mr. Altman elmondta, hogy a GPT-5 felülmúlja elődeit intelligenciában – ez jelentős fejlesztés, figyelembe véve, hogy ezek a modellek általánosságban is javítják teljesítményüket különböző feladatokon.

GPT-5 vs. GPT-4

Elsősorban a GPT-5 a GPT-4 Turbo-t kívánja felülmúlni, amelyet tavaly novemberben vezettek be az előfizetők számára. Ez a fejlett modell naprakész globális eseményekkel kapcsolatban 2023 áprilisáig, képes kezelni a kéréseket akár 128 000 tokenig – ez körülbelül egy 300 oldalas könyv hosszúságának felel meg –, kiválóan követi az utasításokat, és képes önállóan váltani eszközök között, mint például a Dall-E 3 képgenerátor és a Bing keresőmotor.

A GPT-5 megjelenése

Jelenleg az OpenAI nem tett közzé pontos információt arról, mikor lesz elérhető a GPT-5. Az szervezet irányvonala bizonytalan volt a belső zűrzavarok miatt, amelyek a múlt év végén zajlottak, amikor Mr. Altman-t rövid ideig eltávolították a vezetői pozíciójából. Néhány napos intenzív belső vita után, amely az AI jövőjével kapcsolatos eltérő víziókat tükrözött, visszahelyezték pozíciójába egy megújult igazgatósági testülettel együtt.

A további fejleményeket várnunk kell, hogy megtudjuk a pontos megjelenést.

Összefoglaló

Az OpenAI közelgő bejelentése, amely a GPT-5 megjelenését ígéri, jelentős várakozást kelt az AI technológia területén. Ez az új generációs mesterséges intelligencia rendszer várhatóan számos fejlesztést hoz a már meglévő GPT-4 képességeihez képest, beleértve a jobb személyre szabási lehetőségeket, hibakezelést, és a tartalomkezelési spektrum bővítését. Az OpenAI folyamatosan törekszik a mesterséges általános intelligencia fejlesztésére, és a GPT-5 bevezetésével újabb lépést tesznek ezen az úton.

SEO megoldások AI segítségével

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Ha érdekelnek kreatív SEO AI alapú megoldások, többetamik valódi értéket adnak a te webshopod számára is, ne hagyd ki ezt az adatokat is tartalmazó AI SEO esettanulmányomat! Ha pedig a ChatGPT-t szeretnéd jobban megismerni, hogy miben segítheti a te vállalkozásodat is, nézd meg a ChatGPT magyarul kurzusomat!

Ha még csak most ismerkedsz a SEO-val, érdmes lehet kipróbálnod a Search Console alapjai tanfolyamomat.

Ha érdekelnek hasonló sztorik, vagy írnál nekem, jelölj be LinkedIn-en!

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Gyakori kérdések

Mikor várható a GPT-5 hivatalos bevezetése?

Jelenleg nincs meghatározott dátum a GPT-5 piacra dobására. Az OpenAI még nem tett közzé konkrét információt a megjelenés pontos időpontjáról, várhatóan 2024 nyarán, a harmdik negyedévben jelenik meg.

Miben lesz jobb a GPT-5 a GPT-4-nél?

A GPT-5 többek között jobb személyre szabási lehetőségeket, kevesebb hibát, és egy szélesebb tartalomkezelési spektrumot ígér, ami videókezelési képességekkel is bővülhet.

Milyen új funkciókat kínál majd a GPT-5?

A GPT-5 új funkciói közé tartozik az intelligencia növekedése, jobb adatkezelés, valamint a multimodalitás – azaz a kép-, szöveg- és videóinputok és -outputok integrálása – fejlesztése.

Milyen biztonsági intézkedéseket alkalmaz az OpenAI a GPT-5-nél?

Az OpenAI széles körű biztonsági teszteket végez, beleértve a „vörös csapat” tesztelését is, ahol a rendszert külső és belső szakértők egyaránt próbára teszik annak erősségeinek és gyengeségeinek feltárása érdekében.

Mikor lesz elérhető a GPT-5 a nagyközönség számára?

Bár a pontos időpont még ismeretlen, az OpenAI valószínűleg a következő fejlesztői napon vagy egy másik jelentős eseményen fogja bejelenteni a GPT-5 elérhetőségét. Addig is, a piaci bevezetés előrehaladtáról további információk várnak közzétételre.

Ezt a cikket elsőként is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!
Török Balázs

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

Török Balázsnak hívnak, azt szoktam mondani, hogy digitális marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ügyfeleimnek jellemzően valamilyen marketing-sales problémájuk van és emiatt keresnek meg. Erre kínálok nekik megoldást, fejlesztem a digitális ökoszisztémájukat, megoldásaikat. Olvasd el az esettanulmányaimat, vagy nézz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy írj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

Nézd meg letölthető anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
No items found.
Weboldal elemzés, SEOszempontok alapján
Weboldal elemzés, SEOszempontok alapján

Weboldal elemzés, SEOszempontok alapján

Videós segítséggel és rögtön használható akciótervvel kapsz kézhez egy SEO auditot, amivel így rögtön javíthatod a weboldalad SEO-ját!
Érdekel / Letöltöm