THEVR Mekis kampány

A TheVR Mekis kedvence kampány marketinges szemmel - egy szuper influencer együttműködés

Publikálva:
2024-10-20
Olvasási idő:
10
perc

Nem vagyok hatalmas Meki fan, és bár a TheVR-os srácok (Jani és Pisti) szerintem is szuper tartalmat tolnak, nagyon magas színvonalon.

Viszont csak ritkán nézem meg a tartalmaikat, de erről inkább az élet tehet, hiszen egy nap nekem is csak 24 órából áll.

De, hogy mondjak kivételt is, a mesterséges intelligenciás témájú videóikat, mindig nézem, illetve sokszor szoktam átküldeni másoknak is.

Így nem lepődtem meg, és valószínűleg a közönségük sem, amikor erre a gag-re építették fel a McDondald's-cal való együttműködésüket is.

De nézzünk is bele a reklámba:

Nagyon érdekes, és beszédes, hogy a valóság (IRL - in real life) és a virtuális valóság között született meg a reklám - ami ugye a csapat nevére is reflektál.

Ugyanakkor előre vetíti, hogy valószínűleg egyre több hasonló megoldással fogunk találkozni a reklámok között is.

Bár ugye, régóta nagyon sok olyan reklám van, készül, ami már erősen épít a különböző számítógéppel generált képekre, videókra.

Ez talán abban különbözik a korábbiaktól, hogy itt maga a reklám tematikája is erre ül rá.

De erről Pistiék is beszélnek, egy következő videóban:

Hogyan készült

A megjelenéps, téma, poénosság szerintem szuperül sikerült, és nagyon nagyot ment a célközönségben.

Kíváncsiságból én sem bírtam ki, és beültem egy TheVR menüre a múlt héten.

És talán nem túlzás azt mondani, hogy minden harmadik-negyedik tálcán ilyen kis fekete designos doboz volt.

Mondjuk ehhez hozzá kell tenni, hogy koradélután, 3-4 óra körül voltam a Móriczon - így főleg gyerekek, fiatalok voltak a Mekiben.

A fenti videóban azon túl, hogy elmesélik a forgatást, a menüt, nem sok minden történik, itt-ott talán ilyen bizi-magyarázó feelingje is van (Miért nincs benne üdítő? - rész).

Pro

  • szerintem hatalmas fun az egész
  • szuper kivitelezés
  • stílusos
  • passzol a márkához, mármint mind a két márkához, remek kollab
  • szerintem jóval jobban sikerült, mint a Szoboszlai-s kampány a nyár elején
  • szerintem számokban is nagyobbat fog menni, jó lesz a kassza 🤞Jani, Pisti, remélem van revenue-share része a biznisznek

Contra

  • kicsir pőre a menü, de meg lehet magyarázni, hogy nem cicóztak, lancoltak - ahogy amúgyse szoktak
  • fura, hogy nincs benne üdiítő, még egy kicsi sem
  • illetve, és erre már Sallai Márk hívta fel a figyelmem, nem a kedvenc, de még csak nem is topX-es hambi került bele a TheVR részéről
  • ...itt csúszik kicsit el az egész, de azt hiszem Márk is említi, hogy ennek bőven lehetnek HQ-franchise-lokáció-s háttere, na de azért na.

Kollabok, kollabok mindenhol

Másik fontos eleme a kampánynak, hogy nem szabad elmenni amellett, hogy nem csak ez az egy megjelenés, és hirdetések készültek a kampányhoz.

A hazai Youtuberek közül is többen megjelentek a kampányban, péládul a PamKutya és Nessaj.

Hiszen szintén a közönségük számára kedveskedtek külön "belsős" poénnal, easter egg-gel, amivel előbb is meg lehetett szerezni a menüt, kedvezménnyel.

Te mit gondolsz a kampányról?

Mondd e a véleményed Facebook-on vagy LinkedIn-en!

*

*

*

Gyakori kérdések

Miért választotta a TheVR csapata a McDonald's-ot partnernek egy ilyen kampányhoz?

A TheVR csapat, Jani és Pisti, folyamatosan építik a kapcsolatukat a közönségükkel, és olyan márkákkal dolgoznak együtt, amelyek passzolnak a stílusukhoz és értékeikhez. A McDonald's egy jól ismert és népszerű márka, amely eléri a fiatalabb közönséget is – ami egybeesik a TheVR közönségével. Ezen kívül a kampány kreatívan kihasználta a virtuális és valós világ közötti átmenetet, ami jól illeszkedik a TheVR technológiai fókuszú tartalmaihoz.

Miért nem tartalmazott üdítőt a TheVR menü?

A TheVR menü kialakításában valószínűleg egyszerűsítés volt a cél, hogy a közönség számára ismerős, könnyen elérhető terméket kapjanak. Bár az üdítő hiánya meglepő lehet, ez része lehetett annak a stratégiának, hogy az egyszerűségre és a gyors élményre helyezzék a hangsúlyt. Ráadásul így a közönség inkább a fő elemre, a hamburgerre koncentrálhatott, amely a menü központi része.

Hogyan fogadták a közönség tagjai a TheVR és McDonald's együttműködését?

A kampány nagyon pozitív visszajelzéseket kapott, különösen a célcsoport körében. A fiatalabb közönség szívesen fogadta a kollabot, hiszen mindkét márka – a TheVR és a McDonald's – közel áll hozzájuk. A humoros és kreatív megközelítés, valamint a "belsős" poénok, amelyek a videókban és a kampányban is megjelentek, tovább erősítették a közönség bevonódását.

Tanácsadás és mentorálás

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Ha nem vagy biztos benne, hogy merre fejleszd tovább a marketinged. Külön oldalon foglalkozom a beauty marketing témakörével és a Salonic-kal. Nézd meg az esettanulmányokat az oldalon, ezekből sokat tanulhatsz te is szerintem. Emellett rengeteg tudásanyagot is letölthetsz az oldalról:

De van lehetőség egyéni mentorálásra is, ezzel kapcsolatban írj bátran a LinkedIn oldalamra.

De lehetőséged van ingyenes tudásanyagok letöltésére is. Ha pedig TikTok kampányokban keresnél támogatást, nézz körül ezen az oldalon!

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Ezt a cikket elsőként is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!
Török Balázs

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

Török Balázsnak hívnak, azt szoktam mondani, hogy digitális marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ügyfeleimnek jellemzően valamilyen marketing-sales problémájuk van és emiatt keresnek meg. Erre kínálok nekik megoldást, fejlesztem a digitális ökoszisztémájukat, megoldásaikat. Olvasd el az esettanulmányaimat, vagy nézz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy írj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

Nézd meg letölthető anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
Tippek webshop tulajdonosoknak
Tippek webshop tulajdonosoknak

Tippek webshop tulajdonosoknak

Ezekkel növelheted a webshopod sikerességét, forgalmát! Nézd meg ezt az 5 ingyenes tippet! Töltsd le most!
Érdekel / Letöltöm
Juttassuk új szintre a podcastedet, csatornádat!
Juttassuk új szintre a podcastedet, csatornádat!

Juttassuk új szintre a podcastedet, csatornádat!

A kurzus segítségével megértheted, hogy juttathatod el még több emberhez a podcast vagy YouTube csatornádat!
Érdekel / Letöltöm
Consent Preferences