HotJar - Tudj meg mindent a weboldalad látogatóiról!

Publikálva:
2024-03-11
Olvasási idő:
4
perc
HotJar használata alapokban

A weboldalak üzemeltetői gyakran szeretnék tudni, hogy a látogatók hogyan viselkednek az oldalukon, milyen elemekre kattintanak, milyen oldalakat néznek meg, és hogyan mozognak a weboldalon. Az HotJar egy olyan analitikai eszköz, amely ezt a kérdést célozza meg, és mélyreható betekintést nyújt a látogatók viselkedésébe. Ismerjük meg, hogy milyen funkciókat kínál a HotJar, és hogyan használhatod azt a weboldalad látogatóinak jobb megértésére!

Rengeteg ingyenes tudásanyag, marketinges és sales-es kurzus, valamint letölthető friss tudásanyag található az oldalon, nézz körül te is! 

HotJar bemutatása

A HotJar egy felhasználói viselkedést vizsgáló eszköz, amely lehetővé teszi a weboldalad látogatóinak nyomon követését és elemzését. A funkciói közé tartozik:

Hőtérkép

A hőtérkép funkcióval láthatod, hogy a látogatók hol kattintanak legtöbbet, és melyik része az oldalnak a legnépszerűbb.

Felhasználói videók

Rögzítheted a látogatók oldalon történő navigációját, és valós időben láthatod, hogyan használják az oldaladat.

Felhasználói felmérések és kérdőívek

Közvetlenül kérdezhetsz a látogatóktól a weboldaladon, és értékes visszajelzéseket kaphatsz tőlük.

Miért válaszd a HotJar-t?

Mélyreható elemzés

A HotJar lehetővé teszi a látogatók viselkedésének alapos elemzését, és segít feltárni, mi működik jól és mi nem a weboldaladon.

Egyszerű használat

Az intuitív felület és a könnyen érthető jelentések segítenek gyorsan és hatékonyan dolgozni, még kezdők számára is.

Testreszabható felmérések

A felmérések és kérdőívek testreszabhatósága lehetővé teszi, hogy pontosan azt kérdezd a látogatóktól, amire választ szeretnél kapni.

Gyakori alkalmazási területek

Konverzióoptimalizálás

A HotJar segít feltárni azokat a területeket, ahol a látogatók elakadnak, és javítani a konverziós arányt.

UX és UI fejlesztés

A látogatók viselkedésének megértése révén könnyebben fejlesztheted a felhasználói élményt és a felhasználói felületet.

Látogatói elkötelezettség növelése

A HotJar segítségével jobban megértheted, mi köti le a látogatókat, és hogyan növelheted elkötelezettségüket.

Összegzés

Az HotJar egy szuper eszköz, amely mélyreható betekintést nyújt a weboldalad látogatóinak viselkedésébe. Az analitikai funkciók, a hőtérkép, a felhasználói videók, és a testreszabható felmérések mind hozzájárulnak a weboldalad hatékonyságának és elkötelezettségének növeléséhez. Ha jobban szeretnéd megérteni a látogatóidat és növelni szeretnéd weboldalad teljesítményét, a HotJar lehet a tökéletes eszköz számodra.

Tudjon meg többet kedvenc marketinges és sales-es eszközeimről, a 101 kedvenc marketinges és sales eszköz cikkemből! Ha kérdése lenne, keressen bátran a LinkedIn (Török Balázs) oldalamon keresztül!

Gyakori kérdések

Mi az a HotJar, és mire használható?

Ez egy webanalitikai eszköz, amely a látogatók viselkedésének elemzésére szolgál. Segítségével hőtérképeket, felhasználói videókat készíthetsz, és felméréseket, kérdőíveket intézhetsz a látogatókhoz.

Hogyan működik a hőtérkép funkció?

A hőtérkép megmutatja, hogy a látogatók melyik területekre kattintanak leggyakrabban a weboldalon. A "melegebb" színek a gyakrabban kattintott területeket jelzik, míg a "hidegebb" színek a kevésbé népszerű részeket.

Milyen adatokat gyűjt a HotJar?

Különböző adatokat gyűjt, beleértve a kattintásokat, görgetést, az oldalon eltöltött időt, és a felhasználók navigációját. Minden adat anonim, és az egyes felhasználók nem azonosíthatók be.

Biztonságos-e a HotJar használata?

Igen, a megfelel a GDPR és más adatvédelmi szabályoknak. Az összegyűjtött adatok anonimek, és nem tartalmaznak személyes információkat.

Mennyibe kerül a HotJar?

Ingyenes verzióval és különböző fizetős csomagokkal is elérhető. Az árak a választott csomag funkcióitól és a látogatók számától függenek.

Hogyan kezdhetem el használni a HotJar-t?

Használatához regisztrálnod kell a weboldalukon, majd követned kell az utasításokat a weboldaladhoz való hozzáadáshoz. A folyamat egyszerű és gyors.

Kinek ajánlott a HotJar használata?

Bármilyen méretű és típusú weboldal számára használható, legyen az egy kis blog, e-kereskedelmi oldal vagy nagy vállalati webhely. Ha mélyebb betekintést szeretnél nyerni a látogatóid viselkedésébe, a HotJar ideális eszköz lehet számodra.

Ezt a cikket elsőként is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!
Török Balázs

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

Török Balázsnak hívnak, azt szoktam mondani, hogy digitális marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ügyfeleimnek jellemzően valamilyen marketing-sales problémájuk van és emiatt keresnek meg. Erre kínálok nekik megoldást, fejlesztem a digitális ökoszisztémájukat, megoldásaikat. Olvasd el az esettanulmányaimat, vagy nézz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy írj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

Nézd meg letölthető anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
No items found.
Konverzió optimalizálás gyakorlati tippek
Konverzió optimalizálás gyakorlati tippek

Konverzió optimalizálás gyakorlati tippek

Íme 50 tipp, ami webshop tulajdonosoknak szuper, de könnyedén hasznát veheted akkor is, ha céges weboldalad van.
Érdekel / Letöltöm