Trendi ĂŒgyfĂ©lfĂłkuszĂș weboldal

Upsolut.hu

PublikĂĄlva:
2024-08-14
Olvasási idƑ:
4
perc

Mi volt a probléma?

Layer EnikƑvel elƑször a High Vibes fenntarthatĂłsĂĄgi esemĂ©nyĂ©n talĂĄlkoztunk. EnikƑ egy meglĂ©vƑ biznisz koncepciĂłval keresett meg az Upsolut Upcycling ÜgynöksĂ©g kapcsĂĄn, ennek akart egy Ășj lökĂ©st adni. Így elƑször egy konzultĂĄciĂłval kezdtĂŒnk Ă©s kicsit finomĂ­tottuk a koncepciĂłtjĂĄt, meghatĂĄroztuk a vĂĄllalkozĂĄsban lĂ©vƑ szemĂ©lyek, entitĂĄsok szĂĄmĂĄra nyĂșjtott USP-jeit (unique selling point), azaz, hog mi az, amit igazĂĄbĂłl nyĂșjt nekik.

A problĂ©ma azonban itt folytatĂłdott, hiszen a weboldala nem ennek tudatĂĄban kĂ©szĂŒlt el. Nem ilyen ĂŒzenetek voltak rajta, nem Ă­gy szĂłlĂ­totta meg leendƑ ĂŒgyfeleit, illetve az oldal felĂ©pĂ­tĂ©se sem követte ezt.

Szerintem kezdƑ Ă©s kis vĂĄllalkozĂłkĂ©nt a weboldalad a boltod, ha nem tĂŒkröz tĂ©ged, ha nem Ă©pĂ­t bizalmat, ha nem szĂłl azokhoz, akik szeretnĂ©d, hogy a vĂĄsĂĄrlĂłid, ĂŒgyfeleid legyenek, akkor nem fog mƱködni a vĂĄllalkozĂĄsod sem. Persze ennek vannak szubjektĂ­v rĂ©szei is, azonban vannak evidenciĂĄi is: legyenek bent mĂ©rĂ©sek, hiszen Ă­gy tudod majd megĂ©rteni azt, mit törtĂ©nik az oldaladon. Legyen gyors az oldalbetöltĂ©s, hiszen ez mam ĂĄr fontos, ugyanĂșgy, ahogy a mobilra optimalizĂĄlt, de mĂ©g inkĂĄbb tervezett weboldal. Valamint SEO Ă©s minden mĂĄs olyan social alapĂș megoldĂĄs, ami segĂ­t abban, hogy a potenciĂĄlis ĂŒgyfelek megtalĂĄljĂĄk az oldaladat.

"IndulĂł vĂĄllalkozĂĄs esetĂ©ben akĂĄr hĂłnapok kellenek, mire kitisztul a vĂ©gleges koncepciĂł Ă©s mĂ©g az sem lesz ĂĄllandĂł, hiszen  a piac reakciĂłit Ă©s a vĂĄltozĂł trendeket követve mindig alakul, formĂĄlĂłdik az irĂĄny. De az alapkoncepciĂł adott. Ha az nem ĂĄll össze egy rendszerrĂ©, akkor kĂ©szĂŒlhet bĂĄrmilyen weboldal, nem adja vissza az igazi cĂ©lkitƱzĂ©st, kĂŒldetĂ©st Ă©s nem szĂłlĂ­tja meg a cĂ©lközönsĂ©get. Ebben a fĂĄzisban  jĂĄrtam Ă©n is, amit szerettem volna Ă©s amit kommunikĂĄltam, nem volt összhangban." - Layer EnikƑ az Upsolut Upcycling ÜgynöksĂ©g alapĂ­tĂłja

Mi volt a megoldĂĄs?

Ahogy mĂĄr emlĂ­tettem, egy ĂŒzleti konzultĂĄciĂłval kezdtĂŒnk. Ehhez elkĂ©rtem EnikƑtƑl a korĂĄbbi anyagokat amiket kĂ©szĂ­tett, röviden ĂĄtbeszĂ©ltĂŒk az egĂ©sz vĂĄllalkozĂĄsĂĄt, a hĂĄtterĂ©t. Majd ezt kisebb rĂ©szben ĂĄtalakĂ­tottam, hozzĂĄ passzintottam az eredeti elkĂ©pzelĂ©sĂ©hez, jobban meghatĂĄrozva azt, kiknek mit Ă©s hogyan is kell kommunikĂĄlnia. Ez alapjĂĄn kĂ©szĂŒlt egy mindmap, egy Ășj koncepciĂł, amihez vĂ©gĂŒl egy Ășj, Webflow alapĂș weboldalt kĂ©szĂ­tettem el a szĂĄmĂĄra.

kƑnek kĂ©szĂ­tett mindmap
"A BalĂĄzzsal törtĂ©nt talĂĄlkozĂĄs komoly elƑrelĂ©pĂ©st jelentett. Egy konzultĂĄciĂł sorĂĄn beszĂ©ltĂŒk ĂĄt  a koncepciĂłt, Ă©s bĂĄr tudtam, hogy finomĂ­tani kell a weboldalon, de azt nem gondoltam, hogy az alapoktĂłl kell Ășjra Ă©pĂ­teni. BalĂĄzs nem azt csinĂĄlta, amit mondtam Ă©s elkĂ©pzeltem, hanem szĂ©lesebbre nyitotta a spektrumot: mindazt, amit tudtam (az irĂĄnyt) Ă©s szerettem volna (ötletek, megoldĂĄsok) - kĂ©pes volt rendszerben lĂĄtni Ă©s ezzel az Ă©n fejemben is kitisztult a koncepciĂł. Vagyis, nem az Ă©n “tudĂĄsomhoz” szabta a weboldal felĂ©pĂ­tĂ©sĂ©t Ă©s “csak” vĂ©grehajtott, hanem kĂ©pes volt ĂĄtlĂĄtni az egĂ©sz projektet, rendszerben lĂĄtni azt, amibƑl megszĂŒletett vĂ©gĂŒl egy Ășj weboldal. Ez olyan hozzĂĄadott Ă©rtĂ©k, amivel ritkĂĄn talĂĄlkozom." - Layer EnikƑ az Upsolut Upcycling ÜgynöksĂ©g alapĂ­tĂłja

Milyen eszközöket hasznåltam:

Ahogy mindig, most is a sajĂĄt, digitĂĄlis ökoszisztĂ©mĂĄmban is hasznĂĄlt eszközökbƑl indultam ki. EnikƑnek is egy Wordpress-es oldala volt ezt megelƑzƑen, de szerencsĂ©re sikerĂŒlt meggyƑznöm arrĂłl, hogy sokkal könnyebben Ă©s akĂĄr egyedĂŒl is könnyebben karban tudja tartani a weboldalĂĄt, ha ĂĄttĂ©rĂŒnk a Webflow-ra. 

Webflow

A Webflow mellett is vannak tovĂĄbbi megoldĂĄsok, azonban kezelhetƑsĂ©ge Ă©s felĂ©pĂ­tĂ©se miatt kezdƑ vĂĄllalkozĂłk szĂĄmĂĄra szerintem egyszerƱbb, mint a Wordpress, a kĂŒlönbözƑ Ă©s ĂĄllandĂłan frissĂŒlƑ plugin-ok tömege. Szerintem kezdƑ vĂĄllalkozĂłk szĂĄmĂĄra a Webflow weboldalakat könnyebb karbantartani Ă©s egyszerƱbb ĂĄtlĂĄtni.

Search Console

Ez egy alapvetƑ Ă©s ingyenes eszköze a Google-nek. Ha szeretnĂ©d megĂ©rteni, hogy hogyan mƱködik a SEO, Ă©s hogyan talĂĄlnak rĂĄ a potenciĂĄlis vevƑk, ĂŒgyfelek az oldaladra. EzĂ©rt is kĂ©szĂ­tettem egy alapozĂł Search Console tanfolyamot, ami segĂ­t megĂ©rteni ezt az eszközt, ha szeretnĂ©l többet megtudni a SEO mƱködĂ©sĂ©rƑl. 

Looker Studio

A Looker Studio egy analitikai dashboard kĂ©szĂ­tƑ megoldĂĄs, szintĂ©n a Google-tƑl. Ide valamennyi Google-s termĂ©k (Analytics, Ads, Youtube, Search Console, sƑt a Spreadsheet-bƑl is tĂĄplĂĄlhatsz be) adatokat, Ă©s azokat könnyen, egy helyen tudod figyelemmel kĂ­sĂ©rni. Ilyet is rendszeresen kĂ©szĂ­tek az ĂŒgyfeleim szĂĄmĂĄra, mert Ășgy gondolom, hogy egyrĂ©szt szĂĄmukra is elĂ©gedettsĂ©get okoz, ha lĂĄtjĂĄk, hogy hogyan növekszik az oldaluk, mĂĄsrĂ©szt, Ă­gy talĂĄn elkezdenek Ă©rdeklƑdni a metrikĂĄk, analitika ĂĄtfogĂłbb megĂ©rtĂ©se irĂĄnt.

A Looker Studioról itt készítettem egy rövid videót, ahol a sajåt Looker Studio Dashboard-omat mutatom be.

‍

Gyakori kérdések

Kik szĂĄmĂĄra ideĂĄlis a Webflow hasznĂĄlata?

A Webflow kĂŒlönösen nĂ©pszerƱ a webdesignerek, fejlesztƑk Ă©s vĂĄllalkozĂłk körĂ©ben, mivel egy platformon egyesĂ­ti a dizĂĄjn, a fejlesztĂ©s Ă©s a tartalomkezelĂ©s folyamatĂĄt, lehetƑvĂ© tĂ©ve a könnyƱ Ă©s hatĂ©kony weboldalkĂ©szĂ­tĂ©st.

Miért fontos a Google Analytics hasznålata a weboldal tulajdonosok szåmåra?

A Google Analytics hasznĂĄlata fontos, mert lehetƑvĂ© teszi a weboldal tulajdonosok szĂĄmĂĄra, hogy Ă©rtĂ©kes betekintĂ©st nyerjenek a weboldaluk teljesĂ­tmĂ©nyĂ©be, a lĂĄtogatĂłk viselkedĂ©sĂ©be Ă©s a marketing kampĂĄnyok hatĂ©konysĂĄgĂĄba. Ez az informĂĄciĂł segĂ­ti Ƒket abban, hogy adatvezĂ©relt döntĂ©seket hozzanak Ă©s javĂ­tsĂĄk a weboldaluk Ă©s a marketing tevĂ©kenysĂ©geik eredmĂ©nyeit.

Miért fontos a Google Search Console hasznålata?

A Google Search Console (GSC) hasznĂĄlata szĂĄmos okbĂłl kiemelkedƑen fontos minden weboldal tulajdonos Ă©s digitĂĄlis marketing szakember szĂĄmĂĄra. Íme nĂ©hĂĄny fƑ Ă©rv, hogy miĂ©rt Ă©rdemes rendszeresen hasznĂĄlni ezt az eszközt:

  • Weboldal teljesĂ­tmĂ©nyĂ©nek követĂ©se
  • IndexelĂ©si problĂ©mĂĄk azonosĂ­tĂĄsa Ă©s javĂ­tĂĄsa
  • KeresĂ©si teljesĂ­tmĂ©ny javĂ­tĂĄsa
  • VisszamutatĂł linkek (Backlinkek) elemzĂ©se
  • BiztonsĂĄgi problĂ©mĂĄk felderĂ­tĂ©s
  • MobilfelhasznĂĄlĂłi Ă©lmĂ©ny javĂ­tĂĄsa:
  • ÁtirĂĄnyĂ­tĂĄsok Ă©s oldaltĂ©rkĂ©p kezelĂ©se:

Ezt a cikket elsƑkĂ©nt is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hĂ­rlevelemre!
Török Balåzs

Török Balåzs

DigitĂĄlis marketing tanĂĄcsadĂł

Török BalĂĄzsnak hĂ­vnak, azt szoktam mondani, hogy digitĂĄlis marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ĂŒgyfeleimnek jellemzƑen valamilyen marketing-sales problĂ©mĂĄjuk van Ă©s emiatt keresnek meg. Erre kĂ­nĂĄlok nekik megoldĂĄst, fejlesztem a digitĂĄlis ökoszisztĂ©mĂĄjukat, megoldĂĄsaikat. Olvasd el az esettanulmĂĄnyaimat, vagy nĂ©zz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy Ă­rj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

NĂ©zd meg letölthetƑ anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudåsanyagaimmal!
Tippek webshop tulajdonosoknak
Tippek webshop tulajdonosoknak

Tippek webshop tulajdonosoknak

Ezekkel növelheted a webshopod sikerességét, forgalmåt! Nézd meg ezt az 5 ingyenes tippet! Töltsd le most!
Érdekel / Letöltöm
SajĂĄt weboldal, plugin-ek nĂ©lkĂŒl
SajĂĄt weboldal, plugin-ek nĂ©lkĂŒl

SajĂĄt weboldal, plugin-ek nĂ©lkĂŒl

ÉpĂ­tsd fel a sajĂĄt weboldaladat egyszerƱen, pluginek Ă©s kompromiszumok nĂ©lkĂŒl!
Érdekel / Letöltöm
Consent Preferences